avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... utilitati deductibile cabinet avocat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

utilitati deductibile cabinet avocat

avem un conttract de comodat pentru un etaj dintr o constructie cu trei etaje .

ctr e sub semnatura privata, e pe 5 ani si are data certa de la notariat.

beneficiarul imprumutului de folisinta este PFA.

poate PFA deduce si cheltuielile cu utilitatile ? problema este ca facturile vin pe numele proprietarului care nu doreste sa treaca utilitatile pe numele comodatarului.
La fel, facturile vin pe tot imobilul, apoi proprietarul le imparte la trei, ptr ca existra un singur contor atat la gaze cat si la electricitate.

In ce fel se pot deduce aqceste cheltuieli in aceste conditii ? se poate face un act de mana cu proprietarul la fiecare data cand se achita cota din utilitati ? e luata in calcul la administr financiara ?


multumesc
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 11:25, 2 Iulie 2009
Se pot deduce cheltuielile respective , doar daca exista un contract prin care sunt stipulate clar acele conditii... daca sunt respectate aceste cheltuieli sunt luate in calcul de catre Administratia financiara.
Nu, atit timp cit facturile nu sint pe numele PFA.
Puteti face un contract de chirie, intre PFA si proprietar, si in acest caz, cheltuiala cu chiria( care ar reprezenta practic o refacturare a utilitatilor cuvenite ) este deductibila .
Dar proprietarul va inregistra la fisc contractul de chirie si va plati impozit ( venit din cedarea folosintei )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat cheltuieli deductibile dumitru2000 dumitru2000 avem un conttract de comodat pentru un autovehicul. ctr e sub semnatura privata, e si are data certa de la notariat. beneficiarul imprumutului de ... (vezi toată discuția)
Ctr de comodat cheltuieli deductibile dumitru2000 dumitru2000 avem un conttract de comodat pentru un autovehicul. ctr e sub semnatura privata, e incheiat pe 9 ani si are data certa de la notariat. beneficiarul ... (vezi toată discuția)
Ce spuneti de acest articol codul fiscal permite deductibilitatate la venituri neimpozabile ca contractul decomodat? iubestedariarta iubestedariarta \"Potrivit articolului 48 alineatul (1) din Codul fiscal, venitul net din activitati independente se determina ca diferenta intre venitul brut si cheltuielile ... (vezi toată discuția)