avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contestare lista intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contestare lista intretinere

Buna ziua, la blocul nostru sunt niste probleme , fostul administrator s-a autopropus presedinte ,a format un CE cu cativa acoliti din bloc ,fara stirea nimanui profitand de situatia de urgenta in care se afla tara , a angajat o firma de administratie la un pret foarte mare ,acum au afisat prima lista de intretinere .Se poate contesta aceasta lista ?Vrem sa contestem firma care apare cat si presedintele care apare pe lista .Daca se poate ,cum si la ce art de lege putem sa facem referire?
Cel mai recent răspuns: poplexandru , utilizator 12:47, 18 Iunie 2021
buna ziua,

sunt într-o situație similara (alegerea președintelui și a membrilor comitetului executiv a fost făcută în mod nelegal, prin încălcarea dispozițiilor Legii 196/2018)

am contestat listele de întreținere din 2019 pana în prezent, mai 2021, nu am primit nici un răspuns.

de 7 luni nu am achitat cotele de întreținere, am dat în judecata asociația, momentan sunt în faza civil administrativ.

întrebare: pot fi aplicate penalități la cotele de întreținere neachitate, daca ele au fost contestate și nu am primit răspuns la nicio contestație ? daca da, atunci va rog sa mi precizați baza legala!

în cazul în care as plăti sumele de întreținere contestate, acestea mai pot fi recuperate ulterior, evident prin instanta?
va mulțumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua , este legal ca administratorul unei asociații de ... User Antonia User Antonia Bună ziua , este legal ca administratorul unei asociații de locatari sa lipească un anunț prin care noi locatarii , suntem informați ca din luna iulie va ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a nu plati cota indiviza si cheltuielile pe persoana Gabi Chirila Gabi Chirila Hristos a inviat! In ce conditii am dreptul ca proprietar de a nu plati cota indiviza si cheltuielile pe persoana? Multumesc frumos pentru un raspuns ... (vezi toată discuția)
Asociatie locatari - cenzori / verificari contabilitate Maria Neagu Maria Neagu Va rugam un sfat! Ne confruntam cu urmatoarea situatie: Desi Adunarea Generala a proprietarilor unei asociatii de locatari a ales o comisie de cenzori, ... (vezi toată discuția)