avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Relatii munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Relatii munca

In perioada februarie - martie 2020 firma in care imi desfasor activitatea, nu a putut sa asigure de lucru si a luat decizia sa fim retribuiti, fara a ne prezenta la lucru urmand ca orele respective sa le recuperam prin realizarea de ore suplimentare. incepand cu 01.04.2020, am fost instiintati ca in perioada 01.04,-15.05. 2020, suntem in somaj tehnic. In data de 28.04, am fost instiintat ca incepand cu 01.05. sunt in perioada de preaviz si ne vor fi retinuti banii pentru orele platite care trebuiau recuperate, respectiv, in totalitate salariul cuvenit pentru perioada de preaviz si contravaloarea zilelor de concediu pentru anul in curs. doresc sa stiu daca este legal ca pentru luna mai pe care o lucrez sa nu mai primesc nici un venit.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:23, 6 Mai 2020
Aveti si ceva documente emise de angajator care sa sustina cele descrise de dvs?
Buna ziua
Am urmatoarele documente::
Decizia colectiva Nr. 1 /26.03.2020, prin care ne este suspendat contractul de munca si intram in somaj tehnic , cu anexa 1 - Lista persoanelor care intra in somaj tehnic incepand cu 01.04.2020 si anexa 2 - informarea individuala prin care instiintat ca in perioada 01.04 - 15.05 contractul de munca este suspendat;
Decizia nr 5/24.04.2020 de desfiintare a locurilor de munca
Notificarea incetarii contractului de munca nr 89/24.04.2020 in care sunt instiintat ca 160 ore din perioada de preaviz si 5 zile concediu de odihna se compenseaza cu orele platite pe care nu le mai pot recupera.
Zilele de CO nu se pot compensa cu alte ore lucrate si neplătite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de proba Vioreld Vioreld Buna ziua. am angajat Un salariat pe perioada nedeterminata incepand cu 15.04, cu peioada de proba de 1 luna. De la 01.05 salariatii vor intra in somaj tehnic ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic adi02ro adi02ro buna ziua! in data de 01.04.2020 am suspoendat un contract de munca in revisal , dar data a fost de 23.03.2020 .. am depus in data de 01.04.2020 la ... (vezi toată discuția)
Situatie de urgenta mitrofan emilia mitrofan emilia Buna ziua. In aceasta periada de situatie de urgente am o salariata care vrea sa stea acasa cu copilul. Cum se procedeaza? Multumesc (vezi toată discuția)