Va rog, doresc sa intreb cum se procedeaza pentru deschiderea succesiunii in urma decesului tatalui meu.
Trebuie insa sa precizez ca sunt singurul sau copil
- tatal a divortat de mama cand eram mica. Tata s-a recasatorit, insa nu a avut alti copii cu cea de-a doua sotie
- Eu locuiesc in Bucuresti, insa tata a locuit in ultimii ani la Baia Mare, unde a si murit
- Din cate stiu la succesiune venim eu si sotia supravietuitoare
Cine trebuie sa deschida succesiunea? Eu sau sotia lui?
Cum procedez cu notarul - stiu ca trebuie facuta succesiunea la Baia Mare.
Eu nu cunosc exact bunurile ce au apartinut tatalui, iar toate actele sunt la sotie.
Va rog, cum ma sfatuiti sa procedez, sa caut eu notarul, sa deschid eu succesiunea?
Buna ziua,
In prima faza mergeti la notar si dati o declaratie de acceptare a mostenirii ( va explica dumnealui ce si cum...).
Dupa aceea luati legatura cu fosta sotie si vedeti daca coopereaza sau nu...
Mergeti, cand se termina nebunia asta. la primaria din Baia Mare si vedeti ce bunuri avea pe ROL, mergeti la vecini, prietenii, rude ( daca nu ati tinut legatura cu dumnealui) si vedeti daca mai avea ceva... Intrebati si pe la bancii daca avea conturi acolo...
In functie de raspunsul sotiei, dezbateti succesiunea la notar sau prin instanta, dvs. beneficiind de 3/4 din bunuri si eventualele datorii si sotia de restul de 1/4 din acestea.
Moºtenitori
co_misaru
suntem 2 fraţi. tatăl nostru s-a recăsătorit cu o femeie care avea deja 1 copil şi au mai făcut unul împreună. tatăl a decedat. cum se împarte masa ... (vezi toată discuția)
Mostenire
csalodas
Buna ziua am si eu o intrebare tata a decedat in luna feb.parintii sau despartit de mult tata sa recasatorit dar nu a avut copii in a doua casatorie el avind o ... (vezi toată discuția)