avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cancediul pentru copii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cancediul pentru copii

Bună ziua, soția mea și-a luat concediu pentru copii iar șefilor nu le-a convenit acest lucru și a amenințat-o cu demiterea și ca nu ii da bani numai când o să îi primească în cont de la stat,menționez ca acum ii acasă în concediul ptr. Copii de o luna jumate, când sunt obligați sa ii plătească acești bani? Și dacă o cheamă sa o bage în șomaj de stat cum sa procedeze, adică sa nu semneze și sa rămână cât timp e acest concediu pentru copii? Mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:02, 5 Mai 2020
Buna ziua,
Din ce am inteles din declaratiile oficialilor, banii se vireaza dupa ce vin* de la stat...
Legat de concedierea sotiei dvs., mai devreme sau mai tarziu tot o vor face, daca asta doresc.
Oricum, din ce am inteles, acel concediu poate dura maxim pana la sfarsitul anului scolar, undeva prin Iunie...
Dac este vorba despre indemnizatia pentru zilele libere acordate in baza Legii 19/2020, angajatorul face plata si apoi ii recupereaza de la AJOFM.

Documentele care însoțesc cererea se transmit, în principiu, prin e-mail către agențiile pentru ocuparea forței de muncă relevante, în cel mult 30 de zile de la data efectuării plății contribuțiilor și impozitelor aferente indemnizației. Având în vedere formularea imperativă a textului de lege, apreciem că în cazul depășirii acestui termen, angajatorul nu va mai putea beneficia de decontarea indemnizațiilor din bugetul de stat.

Decontarea sumelor plătite de angajator cu titlu de indemnizație se face în termen de 60 de zile calendaristice de la data înregistrării cererii însoțite de documentele precizate mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii de recuperare a sumelor cheltuite pentru zilele libere acordate parintilor cu copii pana in 12 ani corina.slav corina.slav Pe langa langa cererea angajatului si documentele doveditoare (declaratie pe propria raspundere de la sot/sotie si copie certificat nastere copil), este ... (vezi toată discuția)
Recuperare indemnizație zile supraveghere copii econo econo Este o adresa dedicată de email unde se depun documentele necesare recuperării indemnizație zilelor de supraveghere copii la AJOFM? Cererea de recuperare ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de reducere a programului de munca este la alegerea ... Andr11t4tyyews Andr11t4tyyews Indemnizatie de reducere a programului de munca este la alegerea angajatorului dacă vrea sa ti o acorde sau nu ? Eu lucrez intr un magazin din mall ,si am ... (vezi toată discuția)