avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Relație Client-Banca-ANAF
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Relație Client-Banca-ANAF

Buna ziua. Avem următoarele date:
Ionel face bani pe online cu continuitate de aprox. 2 ani, consultanță sportivă, ponturi/consiliere pariuri sportive. Intrarea se face printr-o "donație" de 400lei/lună. Ionel îsi respectă întru-totul obligațiile față de client deci nu există probleme cu legea, totul se face legal, clienți mulțumiți în majoritatea cazurilor. Banii vin pe contul propriu al lui Ionel prin transfer bancar, banca ING. Ionel a fost înștiințat de către bancă să actualizeze datele. Așa a și făcut fără să stea pe ganduri. După actualizare Ionel a fost sunat din sediul central ING București și întrebat de ce nu a trecut nimic la "angajator". Ionel a explicat foarte frumos că nu are angajator, lucrează pe propriul program, propriul mediu, doar el cu el și clienții săi. Discuția a mers ca pe roate, amicală, 2 minute. Agentul ING l-a întrebat pe Ionel dacă are PFA sau dacă plătește taxe, a răspuns cu NU la ambele. Ionel a precizat că PFA-ul și taxele vor fi implementate și plătite în decursul acestui an sau în decursul anului viitor, mulțumesc, la revedere. Acum vine întrebarea de bază : Banca în speță ING poate transmite către ANAF că o persoană fizică nu plătește taxe / impozite? Avand în vedere că cea mai mare tranzacție a fost 2000lei? Din cate știu banca este de aceeași parte cu clientul, legea protecției datelor și a confidențialițății lor, și nu o interesează astfel de demersuri. Ionel are cazierul gol și nu este implicat în niciun fel de dosar. Mai știu și că banca poate da informații privind conturile unei persoane la cerere în cazul urmăririi penale și a unui dosar penal, DOAR dacă acesta face parte dintr-un astfel de dosar penal / urmărire penală, nefiind cazul lui Ionel. Ionel își va face PFA în decursul anului și se va alătura contribuabililor. Stimă și respect.
Cel mai recent răspuns: MariusYi , utilizator 00:07, 6 Mai 2020
Avand in vedere ca beneficiarul a facut o plata pe care a scazut-o - cel mai probabil - din venitul impozabil, se poate verifica cine a fost cel ce a prestat serviciile. Vazand ca nu ati inregistrat niciun venit ANAF poate cere investigarea conturilor bancare.
Ultima modificare: Marți, 5 Mai 2020
Iulian MANEA, Contabil
Majoritatea banilor provin din UE, nu din Romania. Se poate pune problema de dublă impozitare? Avand în vedere că cei care plătesc serviciul sunt salariați? Sumele sunt sume decente fără a ieși din decor, profitul lunar ar fi undeva la 4000lei iar per tranzacție nu se depășesc 400-800lei. Vă mulțumesc. Din ce m-am informat, nu este problema băncii dacă eu plătesc impozite sau nu. Bănuiesc că după ce am terminat convorbirea telefonică nu a sunat duduia după 10 minute la ANAF. :))
În cazul meu, riscurile sunt modice sau pot fi cercetat penal? Evaziune?
Stimă.

Iulian Manea a scris:

Avand in vedere ca beneficiarul a facut o plata pe care a scazut-o - cel mai probabil - din venitul impozabil, se poate verifica cine a fost cel ce a prestat serviciile. Vazand ca nu ati inregistrat niciun venit ANAF poate cere investigarea conturilor bancare.

Ultima modificare: Miercuri, 6 Mai 2020
MariusYi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu la unicredit pentru datorie la brd Robert_tm Robert_tm buna, problema mea este urmatoare: mi-am facut acum cativa ani un card real la banca1, am pltit ratele lunar pana acum aproximativ 1 an cand am avut accident ... (vezi toată discuția)
Recuperare economii - frauda bancara ing - buna seara, as dori un sfaft cum pot proceda in urmatoarea situatie: ... MarianC8383 MarianC8383 Buna seara, as dori un sfaft cum pot proceda in urmatoarea situatie: Tatal meu a fost pacalit sa transfere o suma de bani in conturile unei firme de ... (vezi toată discuția)
Notificare catre banca brd georgetoma82 georgetoma82 CĂTRE: Banca BRD Groupe Societe Generale Subsemnatul Toma George CNP ... (vezi toată discuția)