avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare economii - frauda bancara ING - Buna seara, ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare economii - frauda bancara ING - Buna seara, as dori un sfaft cum pot proceda in urmatoarea situatie: ...

Buna seara, as dori un sfaft cum pot proceda in urmatoarea situatie:
Tatal meu a fost pacalit sa transfere o suma de bani in conturile unei firme de investitii chipurile si sa instaleze aplicatia Any desk pe telefon. Imediar dupa transfer banca ING l-a sunat si l-a informat de suspiciunea de frauda si i-a blocat toate conturile. Dupa plamgerea la politie telefonul a fost resetat la setarile din fabrica, toate datele de autentificare in Homebank schimbate iar conturile deblocate. La cateva zile a fost sunat de cineva cu numarul bancii de pe spatele cardului, care a pretins ca ii va securiza conturile iar el doar trebuia sa se logheze in aplicatie pentru autentificare. In decurs de 30 de minute cat l-a tinut la telefon au transferat fara ca el sa intreprinda nici o actiune sau sa primeasca vre-un sms de confirmare toate economiile de pe card in alte conturi ING. In urma plangerilor dupa incident banca a concluzionat ca toate tranzactiile au fost securizate si facute de pe telefonul lui si cu autorizarea lui (ceea ce nu e adevarat) prin niste dispozitii de plata in Eur care contineau numele lui dar in conturi care nu ii apartin.. Ulterior i-au inapoiat circa 5% din suma disparuta iar pentru restul l-au sfatuit sa apeleze la politie. Ce ma sfatuiti sa fac in continuare in vederea recuperarii economiilor sale,? Multumesc pentru ajutor
Intai trebuie sa discutati cu tatal dv. sa nu mai faca tranzactii la distanta initiate de altii. Apoi trebuie vazut exact ce a facut tatal si cum au functionat acele transferuri, se pare ca au avut in continuare acces la telefon intr-un fel sau tatal a dat date...
Depuneti oricum plangere la politie si vedeti unde a trimis banii, daca se pot bloca etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! vă rog mult să mă sfătuiți la cine să apelez ... valyyy83 valyyy83 Bună ziua! Vă rog mult să mă sfătuiți la cine să apelez deoarece nu am mai fost în această situație. Dețin un cont curent și card de credit la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am primit de la un hacker un mail ca si cum ar fi ... theo jean theo jean Buna ziua, Am primit de la un hacker un mail ca si cum ar fi din partea bancii Raifeisen si am fost fraudat cibernetic, am luat in considerare emailul ... (vezi toată discuția)
Recuperare prejudiciu după fraudă: bcr sau poliția? cum poate fi trasă la răspundere banca? f_ervin f_ervin Salutare tuturor! Sper din suflet să găsesc un răspuns, o îndrumare la speța noastră. În data de 21 decembrie 2023, imediat după alimentarea ... (vezi toată discuția)