avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1164 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acordare spor la salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acordare spor la salariu

Bună ziua ! Lucrez într-o instituție publică , supusă legilor de salarizare din sistemul bugetar . În cursul lunii aprilie un salariat de la serviciul contabilitate a fost nominalizat persoană desemnată pentru activitatea de control financiar preventiv . Potrivit legii salarizării unitare , la art. 15 este prevăzută majorarea salariului de bază cu 10% . Întrebarea mea este se poate acorda acest spor având în vedere prevederile art. I pct.12 din Ordonanța de urgență nr.1 / 2020 care spune că nivelul sporurilor rămâne plafonat la nivelul celor acordate în luna decembrie 2019 , având în vedere că salariatul respectiv nu a beneficiat în anul 2019 de acest spor ? Vă mulțumesc .
Ultima modificare: Miercuri, 6 Mai 2020
remuspr, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:42, 6 Mai 2020
In opinia mea, poate beneficia întrucât este numit după adoptarea actului normativ citat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea salarizarii unice Hobitzi Hobitzi Imi poate da cineva un link catre legea salarizarii valabila?Am gasit cel putin trei variante,proiect,din 2009,nr.284 din 2010...etc (vezi toată discuția)
Salariu minim garantat pentru bugetari nasu999 nasu999 Buna ziua! De cand s-a tot balbait legislatia salarizarii, parerile sunt impartite si practica la fel. Va rog, lamuriti-ma exact cum se face? 1. ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! va rog sa ma ajutați cu o informație! În sistemul ... Mariana.B Mariana.B Bună ziua! Va rog sa ma ajutați cu o informație! În sistemul bugetar sporurile au fost plafonate începând cu anul 2019 la nivelul lunii decembrie ... (vezi toată discuția)