avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere în temeiul restrângerii activității
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere în temeiul restrângerii activității

Bună ziua,
Am nevoie de îndrumare și câteva păreri cu privire la o concediere efectuata în temeiul restrângerii activității. Tatăl meu a lucrat la o firma începând cu data de 01.02.2017 (data de pe contract). Pe data de 21.04.2020 a fost chemat la sediul firmei și ii s-a spus ca începând cu acea data este în preaviz pana pe 21.05.2020 data la care va fi concediat, fără sa ii se dea o explicație pe loc. Ulterior a primit acasă o înștiințare prin care ii se spunea ca începând cu data de 21.4.2020 este în concediu de odihna în cuantumul zilelor neefectuate din anul 2019,asta în lipsa unei cereri de concediu și fără a discuta cu el dacă dorește sa compenseze preavizul cu zilele de concediu, și ca la data de 29.05.2020 ii se vor plăti zilele de concediu neefectuate de pe anul 2020.Ceea ce vreau sa menționez este ca el nu și-a luat deloc concediu pe toată perioada contractuala și nu ii s-a dat sa semneze niciodată un stat de plata, efectiv primea banii în mana și i-a fost refuzata efectuarea plății salariului pe card. Întrebarea mea este următoarea :Este legal sa îl oblige sa își ia concediul pe 2019 în loc de preaviz? Legat de zilele de concediu din anii trecuti trebuie sa ii fie plătite sau nu?
Va mulțumesc!

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic sau concediu d odihna florentina.dogaru florentina.dogaru Avand in vedere situatia actuala cu coronavirus, am urmatoarea intrebare: In locul somajului tehnic, as putea sa cer conducerii companiei, sa-mi aprobe ... (vezi toată discuția)
Preaviz,concediere colectiva la cfr marfa dreptaciul dreptaciul Incepand cu data de 11 ian 2010 sunt in concediu de odihna pe anul in curs.Daca dupa aceasta ,si in timpul concediului meu de odihna , la societatea la care ... (vezi toată discuția)
Iarna....mai multi someri carsim carsim situatia este urmatoarea: societatea isi intrerupe activitatea pe timp de iarna incepand cu 22.12. salariatii urmand a-si efectua zilele de CO restant pe ... (vezi toată discuția)