avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Concediere beneficiar lege 19/2020
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Concediere beneficiar lege 19/2020

Buna ziua,
In perioada cat am beneficiat de concediu pentru copil conform legii 19/2020 este legala concedierea?
Motivarea deciziei de concediere este reducerea volumului de activitate cauzate de Covid.
Mentionez ca mai aveam 2 zile pana la expirarea zilelor libere conform legii 19 cand am primit notificarea.
In acelasi timp ceilalti colegi din departament au intrat in somaj tehnic prin rotatie,iar in urmatoarea perioada, teoretic,trebuie sa se intoarca o colega din concediu crestere copil, pe acelasi post.
In ultimele luni au fost angajate persoane noi in departamentul de vanzari.
Aceasta decizie a fost luata fara o evaluare a indeplinirii sarcinilor de serviciu.
Pot contesta o asemenea decizie?
Multumesc

Ultima modificare: Miercuri, 6 Mai 2020
ionep23, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:47, 6 Mai 2020
In perioada cat ati beneficiat de zile libere platite conform Legii nr.19/2020, se poate dispune concedierea dvs .

Termen de contestatie : 45 de zile de la data comunicarii deciziei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatorul refuza legea 19/2020 gabrielle_24 gabrielle_24 Bună ziua, Ma aflu in urmatoarea situație: am inaintat ieri catre angajator cererea de acordare a zilelor libere pentru parinti, conform legii nr.19/2020 ... (vezi toată discuția)
Oug 30/18.03.2020 Anca Naty Anca Naty Pe perioada vacantei ce posibilitate are o familie monoparentala sa ramana acasa pentru a supraveghea copilul minor? (vezi toată discuția)
Hotărârea nr. 217/2020 FlorinKM FlorinKM Bună ziua. Soția mea de afla acasă conform Hotărârii nr. 217/2020 pentru aplicarea prevederilor Legii nr. 19/2020 privind acordarea unor zile libere ... (vezi toată discuția)