avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 233 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce fac daca angajatorul nu vrea sa aprobe cererea de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce fac daca angajatorul nu vrea sa aprobe cererea de incetare contract de munca? Sa fie cu acordul partilor?

Buna! Eu lucrez de 3 ani si ceva in firma si vreau sa imi incetez contractul de munca, la zi, dar cu acordul partilor. Ideea e ca sefa mea nu vrea sa aprobe aceasta incetare, vrea sa ma tina in preaviz. Daca nu accept si nu ma duc la munca ce se întâmplă? Am înțeles ca m ar putea da in judecata, dar ma indoiesc ca o firma atat de mare s-ar complica cu judecata. Ce ma sfătuiți?
Ultima modificare: Miercuri, 6 Mai 2020
Raluk94, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:15, 7 Mai 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. In cazul incetarii c.i.m.cu acordul partilor nu se acorda preaviz si trebuie acordul angajatorului.

2. In situatia demisiei ,aceasta poate fi cu sau fara preaviz si nu trebuie aprobata de angajator.

3.
... Daca nu accept si nu ma duc la munca ce se întâmplă? ...

In acest caz:
- se poate decide suspendarea c.i.m. pentru absente nemotivate

- se poate demara cercetarea disciplinara pentru absente nemotivate, in conditiile prevazute de Reg. intern.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Soția a început de două săptămâni că îngrijitoare la ... benkea91 benkea91 Soția a început de două săptămâni că îngrijitoare la o grădiniță privată program de 10 ore( in contract 8 ore și 1 oră pauză) azi s-a hotărât ... (vezi toată discuția)
Demisie Nicoletapostolache Nicoletapostolache Buna seara, am și eu o problema..Vreau să mă mut in alt oraș unde am găsit și loc de muncă doar că actualul șef mă forțează să stau in preaviz ... (vezi toată discuția)
Demisia la zi dintr-un hipermarket croco_madness croco_madness Va salut cu respect! Lucrez in cadrul unui hipermarket de bricolaj din Romania , de 1 an de zile , dupa numeroase firme fantoma si incercari esuate am reusit ... (vezi toată discuția)