intampin o problema si ma intereseaza foarte mult acest subiect.Stiu ca multi vor spune ..nu m-as baga ..este complicat etc dar totusi cum as putea sa ajut.
Un restaurant cu bar ,gestiunea se tine global valoric ,fara retetare ,toata materia prima se da pe consum doar racoritoarele si berea care se vinde in bar cu 5% ramane pe stoc pana cand se vinde.
Am inteles ca iau ce consider eu ca se vinde cu 5% si fac transfer intre gestiuni din gest (transfer pe baza de aviz) din gest cu 9% scad si incarc gest cu 5%.
Pana aici toate bune si frumoase insa situatia sta in felul urmator .
- stoc la dec 2019 in 371.09=3242,74
-ianuarie 371.09=756.78
378.09=904,90
4428.09=145.32
707.05=26383,79 daca pun tva 27704 si mai raman si cu stoc la 31.01.2020 (au facut inventar) cu 4589 lei
Prin urmare au vandut mai mult decat aveau stoc.
Inainte a tinut cineva contabilitatea dar nu mai conteaza cum si in ce fel faptul este consumat.
Ce ma sfatuiti sa fac ? sa trec plus de inventar si sa fac