avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general STOC MARFA
Discuție deschisă în Contabilitate în general

STOC MARFA

Buna ziua,

intampin o problema si ma intereseaza foarte mult acest subiect.Stiu ca multi vor spune ..nu m-as baga ..este complicat etc dar totusi cum as putea sa ajut.
Un restaurant cu bar ,gestiunea se tine global valoric ,fara retetare ,toata materia prima se da pe consum doar racoritoarele si berea care se vinde in bar cu 5% ramane pe stoc pana cand se vinde.
Am inteles ca iau ce consider eu ca se vinde cu 5% si fac transfer intre gestiuni din gest (transfer pe baza de aviz) din gest cu 9% scad si incarc gest cu 5%.
Pana aici toate bune si frumoase insa situatia sta in felul urmator .
- stoc la dec 2019 in 371.09=3242,74
-ianuarie 371.09=756.78
378.09=904,90
4428.09=145.32

707.05=26383,79 daca pun tva 27704 si mai raman si cu stoc la 31.01.2020 (au facut inventar) cu 4589 lei
Prin urmare au vandut mai mult decat aveau stoc.
Inainte a tinut cineva contabilitatea dar nu mai conteaza cum si in ce fel faptul este consumat.
Ce ma sfatuiti sa fac ? sa trec plus de inventar si sa fac

cu tot respectul va rog sa ma ajutati
Cel mai recent răspuns: Serbanstefan21 , utilizator 09:56, 7 Mai 2020
imi cer scuze ,sa trec lipsa la inventar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evidenta global valorica Serbanstefan21 Serbanstefan21 Buna ziua, Am o problema si nu ii dau de cap ; am ales evidenta global valorica la un restaurant/bar cu bucatarie . Cumpar marfa cu tva 19% dar o vand la ... (vezi toată discuția)
Monografie bar - restaurant AncaUrda AncaUrda Care este monografia contabila si documentele primare pentru o unitate de alimentatie publica Bar – Restaurant care isi organizeaza evidenta stocurilor ... (vezi toată discuția)
Organizarea contabilitatii unui restaurant bolba alina bolba alina Inregistrarea marfii cu adaos la bar ma deruteaza foarte tare. Daca de exemplu, se cumpara sticle de coca cola la 250 ml, care se vand ca atare cu 5 lei / ... (vezi toată discuția)