avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... solutie recurs
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

solutie recurs

Buna ziua! As dori si eu un raspuns pt. urmatorul caz: reclamantul cheama in judecata pe parat pt. neplata cheltuielilor de intretinere la asociatia de locatari izvorate dintr-un contract de inchiriere .La judecata in fond actiunea este respinsa pentu lipsa calitatii procesuale a reclamantului ( nu platise la intretinere datoriile restante, deci calitatea procesuala activa ar fi avut asociatia de locatari). ulterior el achita aceste datorii si declara recurs anexand chitantele ca dovada a platii, dar recursul nu-l face in termenul legal. As dori sa stiu daca reclamantul mai are vreo cale in justitie prin care sa-si ceara restituirea cheltuilelilor. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters58959 , utilizator 16:54, 14 Decembrie 2009
Daca, din motive bine intemeiate, reclamantul a fost impiedicat intr-un fel sau altul sa declare recurs in termen, poate cere instantei reunerea in termen. Altfel, nu se mai poate face nimic!
buna ziua
s-a respins actiune pe exceptie deci nu pe fond ,daca nu va putea face dovada ca a formulat recursul in termen poate intenta din nou actiune .....acum avind calitate procesuala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctiune lipsa calitate procesuala pasiva mh31 mh31 Buna ziua, Poate ma ajuta cineva cu niste lamuriri in legatura cu urmatoarea problema: societatea la care lucrez a fost actionata in judecata. In ... (vezi toată discuția)
Dispozitiv sentinta recurs ContSters83715 ContSters83715 1) o asociatie de locatari a actionat un locatar in judecata solicitand onligarea acestuia la plata cotelor de intretinere (suma era f mare si nu era ... (vezi toată discuția)
Contestatie la hotararea de recurs fergus1 fergus1 Buna ziua. Unui reclamant aflat sub exceptia lipsei calitatii si capacitatii procesuale active i se admite spre solutionare pe 06.12.2010 o cerere de ... (vezi toată discuția)