avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ordonanţă preşedinţială
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ordonanţă preşedinţială

Într-o cauză privind autoritatea părintească, o instanţă decide schimbarea domiciliului minorului la tată, tată care l-a ţinut ilegal timp de 1 an, fără a permite mamei comuicarea cu minorul.
Mama face apel, este în perioada de suspendare a cauzelor din cauza pandemiei. Între timp, mama nu poate vedea copilul, fiindcă tatăl nu o lasă.
Poate mama iniţia o ordonanţă preşedinţială, pentru program de vizită, până la terminarea apelului, în baza acestui dosar?
În cauză, nu s-a pus problema programului de relaţii, fiindcă tatăl avea program, iar copilul avea domiciliul la ea.
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 18:14, 17 Noiembrie 2020
Buna ziua,
DA, sa ia legatura cu un avocat care sa o sprijine!
Buna ziua,

Pe cale de ordonanta presedinitiala ,pot fi instituite masuri granice, urgente, pentru a preintimpina producerea unei pagube ori pieredea unui drept.

Cata vreme urgenta poate fi demonstrata, prin prisma conduitei de obstructionare a dreptului de vizitare, cererea de emiterea a unei ordonante presedinitale este admisibila.

Masura este una temporara, provizorie.

Efectele ordonantei presedintiale se intind pana la ramanerea definitiva a hotararii prin care este transat procesul pe calea dreptului comun.

In probatiune, uzati de proba testimoniala, de inscrisuri, de anchete psihosociala.

Inregistrarile audio/ audio-video sunt mijloace materiale de proba. cata vreme au fost produse cu respectarea dispozitiilor normative.

Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Mai 2020
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Buna ziua, un caz similar am si eu. Copilul este la domiciliul mamei si aceasta dupa ce a intentat divort la tribunal imi interzice sa mai am legaturi cu copilul, pe motiv ca trebuie sa astept sentinta judecatoreasca, insa aceasta inseamna timp indelungat in care eu sunt privilegiat de dreptul meu de tata.
Am gasit pe internet un model de cerere pentru aceasta ordonanta unde sunt specificate articolele incalcate s.a.m.d.

Ce sanse am daca inaintez aceasta ordonanta intocmita de mine, fara sa apelez la avocatul care ma sustine la divort?

Doresc sa specific in ordonanta presedentiala un program de vizita temporar al copilului de care sotia sa tina cont pana se incheie procesul de divort si astfel sa pot fi alaturi de el.

Multumesc anticipat
Ultima modificare: Marți, 17 Noiembrie 2020
DerLehrer, utilizator
Daca vreti sa faceti economie nu e o idee ok,procesele nu se judeca cu modele
Ultima modificare: Marți, 17 Noiembrie 2020
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Adica trebuie sa fie sustinuta de un avocat in fata instantei sa aiba sanse mari ,chiar daca ma ajuta un alt avocat la intocmirea cererii pentru ordonanta, insa nu ma poate reprezenta ?
Multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Ordonanța președințială LLia LLia 1.S-a deschis proces de divort de unul din soți. La momentul deschiderii minorul locuia cu unul din părinti -tatal. Ulterior s-a făcut ordonanța ... (vezi toată discuția)
Program de vizita minor la domiciliul parintelui caruia nu i-a fost incredintat maroma maroma Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea situatie: Exista o hotarare judecatoreasca de ordonanta presedintiala prin care s-a acordat program de ... (vezi toată discuția)
Vreau sa-mi vad copilul alex eu alex eu buna ziua imi cer mii de scuze ca va deranjez am o fetita de 2 luni iar mama vrea sa divortam iar acum mi-a facut ea program de vizita pentru am vedea ... (vezi toată discuția)