avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acord vecini autorizatie inlocuire acoperis
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acord vecini autorizatie inlocuire acoperis

Buna seara! Avem o casa al carei acoperis este foarte vechi si deteriorat si trebuie inlocuit. Casa se afla in zona de protectie a unui monument istoric. Conform certificatului de urbanism, am nevoie de acordul vecinului. Acum, vecinul proprietar - printr-un contract de intretinere cu uzufruct viager, este plecat in Franta fara forme legale (ati ghicit deja ce nu mentionez). Vecinul “real” este beneficiarul uzufructului, dar care nu este si proprietar. Vecinul din acte nu vrea sa semneze nimic decat daca ii cumparam proprietatea (este exclus, pentru ca la parametrii pe care ii are, pretul lui este exorbitant). Cum sa fac eu sa imi rezolv problema cu acordul vecinilor, sa pot sa depun documentele pentru autorizatie si sa-mi refac si eu acoperisul? Mentionez ca acoperisul curent are si burlanele sparte si lui ii curge apa in curte/cap aiurea...dar nu o dau la pace sa-mi semneze din Franta... Multumesc anticipat oricui imi da o mana de ajutor! Poate cineva s-a mai confruntat cu asa ceva... Dreptul lui de a nu semna imi limiteaza mie dreptul de a locui in conditii omenesti,..
Ultima modificare: Joi, 7 Mai 2020
andreea2016guest, utilizator
Cel mai recent răspuns: Romeo Valentin , Expert judiciar 21:07, 7 Mai 2020
Trebuie acordul deoarece, este coproprietar asupra acoperișului / podului. Dacă actele de proprietate nu prevăd Altceva. Astfel e norma ceea ce s a trecut în Certificatul de Urbanism.
Dacă nu va semnează nu puteți obține Autorizatiei de Construire. Singura metoda e sa deschideți o acțiune prin care acesta sa fie obligat, obligația de a face,, sa va dea acordul.
Dupa aceea veți putea depune la Primărie întreaga documentație în vederea emiterii Autorizație de construire.
Suntem proprietari exclusiv asupra podului si acoperisului implicit, printr-o hotarare judecatoreasca anexa la actele de vanzare cumparare. Schimba cu ceva/ne ajuta cu ceva acest aspect?

Romeo Valentin a scris:

Trebuie acordul deoarece, este coproprietar asupra acoperișului / podului. Dacă actele de proprietate nu prevăd Altceva. Astfel e norma ceea ce s a trecut în Certificatul de Urbanism.
Dacă nu va semnează nu puteți obține Autorizatiei de Construire. Singura metoda e sa deschideți o acțiune prin care acesta sa fie obligat, obligația de a face,, sa va dea acordul.
Dupa aceea veți putea depune la Primărie întreaga documentație în vederea emiterii Autorizație de construire.

Pai da va ajuta dacă sunteți proprietari exclusivi trebuie sa prezentați acel document la Primărie sa solicitați alt Certificat de Urbanism și sa discutați ca în aceasta situație nu este necesar sa se solicite acordul vecinului.
Asta doar dacă sunteți proprietari exclusivi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatii parti comune - acoperis rzvro rzvro Buna ziua, Am un apartament intr-un bloc de 6 proprietari (apartamente), fara asociatie de proprietari constituita. Apartamentul meu e situat la ultimul etaj ... (vezi toată discuția)
Mansardare pod bloc TMana TMana Buna ziua, Situatia mea este urmatoarea. Am un apartament la ultimul etaj al unui bloc cu doua etaje, plus parter, cu cate 2 apartamente/etaj. Scara pe care ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de construire Mihai Pop Mihai Pop Buna ziua! Pentru realizarea unui acoperis la boc tip sarpanta cu invelitoare din tabla am depus la primarie documentatatia necesara in vederea emiterii ... (vezi toată discuția)