Acum am realizat ca am uitat efectiv sa operez in Revisal incetarea suspendarii in revisal pentru somaj tehnic pentru cateva contracte. Suspendarea a fost operata in Revisal corect, dar efectiv am uitat sa operez incetarea suspendarii... care sunt riscurile? Reluarea activitatii s-a facut in etape.
Multumesc
Depinde cum ati intocmit deciziile de incetare a suspendarii. Operati in Revisal incetarea suspendarii si trimiteti Revisal-ul. La un control ITM riscul este amenda.
Netransmiterea datelor in termenele prevazute de HG 905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilo (in speta, cel tarziu in ziua anterioara datei suspendarii/datei incetarii suspendarii), constituie contraventie sanctionata cu amenda de catre ITM.
Pe durata stării de urgență se suspendă efectuarea controalelor la angajatori de către inspectoratele teritoriale de muncă, cu excepția controalelor dispuse de către ministrul muncii și protecției sociale, a celor dispuse de Inspecția Muncii pentru punerea în aplicare a hotărârilor Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, a ordonanțelor militare, a celor necesare pentru a da curs sesizărilor prin care se reclamă săvârșirea unor fapte cu un grad ridicat de pericol social și pentru cercetarea accidentelor de muncă.