am lucrat in perioada 3.12.2008- 20.11.2009. cei de la firma la care am lucrat mi-au spus ca pot depune dosarul pentru somaj, dar fortele de munca mi-au respins dosarul spunandu-mi ca trebuie sa am atat 12 luni cotizabile cat si 12 luni lucrate, iar eu nu ma incadrez in 12 luni lucrate deoarece imi mai lipseau 17 zile. as dori sa ma lamuriti si pe mine in aceasta problema si daca mai pot sa fac ceva as dori sa stiu ce ar trebui sa fac in acest caz,,,,?
Normal, conform prevederilor Legii nr.76/2002, intocmirea dosarului de somaj era in sarcina angajatorului nu a angajatului. Daca nu ati lucrat decat 11 luni, evident nu aveati cum sa contribuiti la fondul de somaj 12 luni! Ce ar trebui sa faceti, fata de cele expuse: sa va completati cele 17 zile ca sa indepliniti conditiile pentru a beneficia de indemnizatie de somaj!
Legea 76/2002-Art. 34. - (1) ªomerii prevăzuţi la art. 17 alin. (1) beneficiază de indemnizaţie de şomaj dacă îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
a) au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni în ultimele 24 de luni premergătoare datei înregistrării cererii;
Daca ati lucrat la alt angajator inainte, luati si de acolo adeverinta cu stagiul de cotizare. Asa va veti completa cele 17 zile lipsa.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Termene somaj
nadia.berar
Va rog sa ma lamuriti intr-o privinta!
Am lucrat cu 1/2 norma si mi s-a redus postul.Cand m-am prezentat la somaj dupa 4 zile, mi s-a spus ca daca nu am venit ... (vezi toată discuția)
Somaj
masterhifi
buna ziua, ma numesc catalin si as dori sa stiu si eu daca am in ultimii doi ani de zile un an lucrat , cu intreruperi , pot beneficia de somaj
multumesc (vezi toată discuția)