avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... afis parcare legal sau ilegal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

afis parcare legal sau ilegal

Buna.Pe strada mea trotoarele sunt foarte largi(cca. 4-5 mt) ma gandesc sa putem parca, toti parcam fara probleme. Pe portiunea de trotuar di fata unei case,proprietarul a lipit pe gard un afis generic "parcare interzisa".
Dilema este, e legal afisul vazand ca nu e lipit la intrare in curte,deci nu ii interzicem intrarea/iesirea?Trebuie sa scrie si autorizatia pe afis sa fie legala sau nu?
Nu vrea sa am discutii fara sa stiu daca e legal ce face. Multumesc anticipat pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 13:54, 11 Mai 2020
Parcarea pe trotuar e interzisa prin lege, este permisă doar în cazul în care pe trotuar se amenajează parcare de către administrația locala.
Ms de raspuns.Stiu ca nu se parcheaza pe trotuar,poate gresesc eu,nu e chiar trotuar...exista trotuarul propriu zis,unde nu parchezi,dar langa lipit mai este portiunea unde parcheaza toti.
Pe mine ma intereseaza daca e legal sa lipesti pe gard un afis pt cine parcheaza in dreptul casei tale chiar daca nu interzice intrarea in curte....e doar gardul simplu fara intrari.
Afisul nu are valoare de document legal. Trotuarul nu face parte din proprietatea respectivului. Parcatul pe trotuar insa, e ilegal, cei care parcheaza acolo se pot trezi cu reclamatii la politie. Si masinile pot fi ridicate nu din cauza afisului, ci din cauza incalcarii legii. Mai bine faceti toti cei care ati putea beneficia de acel spatiu o petitie catre administratia locala sa transforme legal acea portiune de trotuar in parcare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcare ionelachirvase ionelachirvase Buna ziua In zona unde locuim , avem 2 vecini care locuiesc la casa si desi au in dreptul portii afisat garaj/nu blocati accesul, ei parcheaza mereu in ... (vezi toată discuția)
Parcarea unei masini langa gardul vecinului diana1106 diana1106 Bunaziua. intre mine si vecinul meu se afla o alee....iesirea lui se face pe alee, eu in schimb am 2 iesiri din curte, din fata pe strada principala pe unde e ... (vezi toată discuția)
Drum privat, cartier rezidential, locuiesc într-un cartier rezidential, ... ..sorin, ..sorin, Drum privat, cartier rezidential, locuiesc într-un cartier rezidential, am parcare privata, blocul e îngrădit cu gard și cu poarta, acum vreau sa va ... (vezi toată discuția)