avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... adulter. si parasirea de familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

adulter. si parasirea de familie

Buna ziua. Verisoara mea , este casatorita de mai mult de 10 ani ..din aceasta casatorie a rezultat si un copilas. ( are aproape 3 ani) Sotul traieste cu o alta femeie de vro 9 ani. Verisoara mea sta intr un apartament care este al mamei lui.. Acolo el vine pe weekend si i a copilul sa l mai plimbe cu amanta. Verisoara mea nu se poate despartii de el deoarece el o ameninta ca statul ii v a da lui copilul deoarece ea nu are un statut ca si el. ea fiind o simpla profesoara ..iar el doctor. In caz de divort. verisoara mea poate ramane fara copil? Ea are doiciliul pe adresa parintiilor ei ..si copilul la fel. deci are unde sa locuiasca
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:07, 11 Mai 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamne ferește, nici vorba de asa ceva. Sa strângă probe, poze după tabelul de întreținere, mesaje de la el care o anunță că vine sa ia copilul, adică dovezi ca nu mai locuiește acolo și nu se mai ocupa de copil de mult apoi sa plece liniștită. Nu ii ia nimeni copilul.
După ce se muta poate depune acțiunea de divorț însă..... Părere personala, dacă nu cumva ați greșit când ați scris datele altfel ma îndoiesc ca verișoara vrea sa se mute sau divorțeze. Omul e plecat de 9 ani de acasă iar ea a suportat mulți ani situația pana sa rămână gravidă și sa facă copilul. Ce o oprea sa plece înainte de copil? Ce o prea sa plece imediat ce a aflat de amanta?
Tare mi-e teama ca asta e motivul pe care îl servește rudelor pentru ca altfel era ea aici nu dumneavoastră. Pare ca aceasta relație disfuncționala a devenit normalitatea ei.
Ultima modificare: Luni, 11 Mai 2020
When, utilizator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate a aflat de curand ca sotul sau are o relatie de atat timp, insa intr-adevar, motivul asta nu e plauzibil, nu pot sa cred ca cineva stiutor de carte ar crede asa ceva.
Verisoara mea nu se poate despartii de el deoarece el o ameninta ca statul ii v a da lui copilul deoarece ea nu are un statut ca si el. ea fiind o simpla profesoara .

Daca ii convine situatia, nu o judeca nimeni, inteleg ca omul nu o deranjeaza prea mult, la fel va continua relatia si dupa ce dau divort, pt copil va fi practic, la fel.
Poate vb cu sotul sa dea divort si sa locuiasca in continuare acolo sau sa se mute la parinti.
Se poate muta si fara acordul sotului cu copilul la parinti si incepe divortu, sa ceara ca impreuna sa exercite autoritatea parinteasca, locuinta copilului sa fie la ea si tatal sa plateasca pensie.
Ultima modificare: Luni, 11 Mai 2020
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si custodie copil 4 ani dtamaria dtamaria Buna ziua, Sunt casatorita cu sotul meu de 4 ani din pacate nu ne mai intelegem din varii motive,el de 2 ani de zile nu serveste la servici decat ocazional si ... (vezi toată discuția)
Divort si tutela anca.patri anca.patri Buna ziua! O amica e in plin proces de divort si doreste tutela copilului de 9 ani,inca nu s-a pronuntat nici o sentinta,nici pentru divort,nici pentru ... (vezi toată discuția)
Sotie infidela - copil minor - sot plecat din tara. vicenzasimona vicenzasimona Buna ziua, Situatia este urmatoarea: Casatorie de 7 ani, copil minor 5 ani. Apartament comun in rate la banca. Sotul plecat din tara de 1 an de zile sa ... (vezi toată discuția)