avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sotie infidela - copil minor - sot plecat din tara.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sotie infidela - copil minor - sot plecat din tara.

Buna ziua,
Situatia este urmatoarea:

Casatorie de 7 ani, copil minor 5 ani. Apartament comun in rate la banca. Sotul plecat din tara de 1 an de zile sa munceasca(de comun acord acest lucru).Sotia merge la serviciu in tara. Trimite un mesaj sotului in care ii spune ca are pe altcineva (o relatie de cel putin 2 luni), cere sotului sa o lase sa plece cu amantul.

D.p.d.v legal sotul cum ar trebui sa gestioneze situatia pt a iesi in castig.
Dar copilul, cine are dreptul la el?


Multumesc anticipat pt raspuns!
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 08:21, 7 August 2014
Sotia poate pleca si fara s-o lase sotul.

Ambii parinti exercita autoritatea parinteasca, copilul va avea domiciliul stabil la un parinte, posibil la mama daca are conditii bune de locuit. Daca mama e de acord, copilul va locui cu tatal. Prin judecata, in situatia dvs, mai greu sa castigati sa locuiasca minorul cu tatal



Si ce ar vrea sotul sa castige din asta?
Ultima modificare: Joi, 7 August 2014
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renunțarea la exercitarea drepturilor părintești: cum poate fi obligat părintele nerezident să primească minorul cât timp celălalt e plecat la muncă în afara țării? Adriana Janette Adriana Janette In urma divortului, cu hotarare judecatoreasca ca fiica sa aiba domiciliul la mama si custodie comuna, tatal nu respecta programul de vizita, desi el l-a ... (vezi toată discuția)
Părinții divorțați locuiesc în casa primită de minor ca donație de la bunicii paterni. are dreptul mama să-și aducă noul soț în această casă? gheocont gheocont Suntem divortati de 2 ani cu minor de 13 ani cu domiciliul la mama. Casa in care a ramas sa locuiasca este o donatie de la bunicii paterni pentru ... (vezi toată discuția)
Reprezentant legal minor - urgent vilies0507 vilies0507 Bună ziua! Ce înseamnă să fii reprezentant legal al unui minor? Înseamnă că părintele care devine reprezentant legal are autoritate părintească ... (vezi toată discuția)