avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Firmele de servicii publice in blocuri de locuinte
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Firmele de servicii publice in blocuri de locuinte

Firmele de servicii publice care activeaza in blocuri de locuinte cresc Costurile de intretinere - mentenanta si uzura lifturilor, curatenie si gunoi, alte uzuri si defectiuni materiale din spatiile comune - prin numarul si traficul zilnic de persoane. Insa legea actuala, la fel cu forma anterioara, nu prevede diferentierea cotei parti la cheltuielile lunare si de investitii ce revine firmelor de servicii cu publicul, obligand in mod incorect si inechitabil la plata in functie de suprafata utila, o prevedere ce ar trebui sa fie eliminata ca fiind neintemeiata. De exemplu, o garsoniera in care functioneaza un cabinet medical sau cosmetic, cu cate 10-20 pacienti / clienti pe zi, sau notariat, plateste, conform legii 196/2019, o treime din cota unui apartament cu 3 camere in care locuieste o singura persoana. De asemenea, apartamente care functioneaza in regim hotelier, in care se declara o persoana si nu exista nici apometre. Pe cale de consecinta, Plata lunara a administratorului ar trebui sa se imparta in mod egal la toate apartamentele, acesta avand atributii numai pentru spatiile comune - deoarece Nu face curatenie administratia in spatiile private si nu se platesc din banii asociatiei reparatiile sau obiecte de investitii din apartamente. De asemenea , Cota parte la investitii si si alte cheltuieli de intretinere ar trebui sa fie calculate pe apartament, plus procentul care diferentiaza persoanele juridice.
Exista revizuiri la normele actuale, sau alte norme juridice care sa diferentieze contributia la obligatiile financiare si cheltuielile asociatiei a firmelor care lucreaza cu publicul?
In caz contrar se impune revizuirea de urgenta a legii asociatiilor de proprietari pentru restabilirea corectitudinii drepturilor si obligatiilor privind asociatiile de proprietari, deoarece in actuala forma legea 196/2018 «legalizeaza» prejudicii persoanelor fizice.
Din considerente de igiena, sanatate si liniste publica, firmelor care lucreaza cu publicul nu ar trebui sa li se acorde avizul pentru a activa in blocurile de locuinte.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:17, 11 Mai 2020
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Disp L nr 196/2018 prevede obligatia asociatiei de proprietari de a incheia conventie cu persoanele juridice care au sediul sau desfasoara activitati in condominiu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua o întrebare la parter în blocul nostru la intrare ... Valentin94 Valentin94 Buna ziua O întrebare la parter în blocul nostru la intrare avem 2 firme (persoane juridice). Ce taxa achita ei la curățenie pe bloc? La fel ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am sediul firmei de cadastru la parterul unui bloc, ... cristiana32331 cristiana32331 Buna ziua, Am sediul firmei de cadastru la parterul unui bloc, unde primesc documentele de la clienti si corespondenta. Este legal ca asociatia de ... (vezi toată discuția)
Listă întreținere apartament în renovare dragugh dragugh Buna ziua, Am 2 întrebări: Un nou proprietar de apartament (4 camere) iși renovează substanțial locuința, cu unele modificări de pereți, nu acceptă ... (vezi toată discuția)