avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... listă întreținere apartament în renovare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

listă întreținere apartament în renovare

Buna ziua,
Am 2 întrebări:
Un nou proprietar de apartament (4 camere) iși renovează substanțial locuința, cu unele modificări de pereți, nu acceptă să fie trecută pe lista de întreținere nici o persoană pe perioada lucrărilor motivând că nu locuiește în apartament. Este corect ?
De precizat că lifturile au fost zgârâiate consistent, ca și pardoseala, de manipularea neatentă a sacilor cu moloz, însă proprietarul, prin intermediari, neagă aceste stricăciuni.
De asemenea, fostul proprietar, rezident chinez, în anul 2001 și-a montat o ușă blindată la intrarea în locuință, ocupând abuziv spațiul comun. Actualul proprietar refuză îndepărtarea ușii, este corect?
Vă mulțumesc frumos.
Ultima modificare: Luni, 17 Mai 2021
dragugh, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:38, 17 Mai 2021
Conform disp L nr 196/2018 se inregistreaza in evidenta de calcul intretinere lunara cetatenii/persoanele care domiciliaza provizoriu minimum 15 zile/luna sau definitiv in condominiu
Daca apartamentul este prevazut de aparate contorizat utilitati atunci nu exista suspiciunea utilizarii si neachitarii corecte a utilitatilor
Conform disp L nr 196/2018 proprietarii nu au dreptul legal ; sa schimbe destinatia si aspectul partii comune decat cu acordul vecinior si al asociatiei de proprietari
Presedintele de asociatie ca si reprezentant legal al asociatiei de proprietari sau comitetul executiv=,in temeiul disp L nr 196/2018 detine temei legal pentru a impune proprietarului sa respecte dispozitiile in vigoare sa dezafecteze modificarea de pe partea comuna condominiu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firmele de servicii publice in blocuri de locuinte Adriana - Bucuresti Adriana - Bucuresti Firmele de servicii publice care activeaza in blocuri de locuinte cresc Costurile de intretinere - mentenanta si uzura lifturilor, curatenie si gunoi, alte ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, ca asociatie de propietari pot plati impozit doar ... alex_alex58 alex_alex58 Buna ziua, ca asociatie de propietari pot plati impozit doar pentru o suma de bani provenita din chirii , pentru plata facturilor ?. Mentionez doar pentru ... (vezi toată discuția)
Refulare canalizare intr-un apartament de la parter Bogdan_86 Bogdan_86 Buna ziua, In urma cu cateva saptamani a refulat canalizarea intr-un apartament de la parter. Costurile de reparatie pot fi introduse pe listele de ... (vezi toată discuția)