avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Documentatia cadastrala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Documentatia cadastrala

Buna ziua! Una din actele necesare la o tranzactie este Documentatia Cadastrala si Intabularea.Intrebarea mea este daca aceasta este necesara doar in cazul caselor ,sau si pt apartamente?Mai doresc sa aflu daca este valabila documentatia care s-a facut la predarea casei,sau trebuie refacuta?Mentionez ca posed document cadastral pt casa si teren.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: baranyaizsuzsa , utilizator 19:07, 11 Mai 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este obligatorie pentru orice imobil.
Dacă nu s-a modificat situația în fapt, este valabilă cea pe care o aveti.
Va multumesc.De asemenea va mai rog sa ma ajutati cu o lamurire,Voi cumpara un imobil si as dori sa-l scriu pe numele fetei mele,care nu este minora.Ma intereseaza ce acte sunt necesarept aceasta tranzactie
Adică doriti sa il cumpere fiica.
da asa este.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt necesare: actul de proprietate, documentația cadastrala, certificatul de atestare fiscală de la Primărie care atestă plata la zi a impozitelor si taxelor locale, adeverința de rol de la Registrul Agricol, adeverințe de la utilități (gaze, curent electric, apa, gunoi) din care să rezulte că nu sunt debite, certificat de performanță energetică (daca locuința are peste 50 m.p), certificatele de casatorie ale părților și actele de identitate.
Toate documentele trebuie puse la dispoziție de către vânzător
Cumpărătorul nu trebuie să prezinte decât certificatul de căsătorie și actul de identitate.

Alte discuții în legătură

Instarinare cota parte imobil Ana-Maria Pînzaru Ana-Maria Pînzaru Este posibil a se instraina doar cota parte dintr-un imobil achizitionat de doua persoane necasatorite in cote de 50% fiecare? In acest caz se solicita doar ... (vezi toată discuția)
Bună ziua ! vreau să cumpăr un teren pe care sa construiesc ... Dănuț-Adrian Dănuț-Adrian Bună ziua ! Vreau să cumpăr un teren pe care sa construiesc un imobil. Terenul este situat la țară , intravilan. Ce acte trebuie solicitate ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere ContSters424636 ContSters424636 Eu am in ingrijire un batran de 80 ani,batranul vrea sa facem un contract de intretinere,ce acte necesare imi trebuiesc ? va multumesc mult anticipat (vezi toată discuția)