avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua ! Vreau să cumpăr un teren pe care sa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua ! Vreau să cumpăr un teren pe care sa construiesc ...

Bună ziua !
Vreau să cumpăr un teren pe care sa construiesc un imobil. Terenul este situat la țară , intravilan. Ce acte trebuie solicitate vânzătorului pentru ca tranzacția sa fie sigură și fără probleme ulterioare din punct de vedere al legalității ?
Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Dănuț-Adrian , utilizator 13:05, 12 August 2020
In primul rand actele de proprietate
Da , desigur ca este necesar , in primul rand Certificatul de ( unic ) proprietar . Este , de asemenea , necesar si Certificatul de atestare fiscala care sa ateste faptul ca vanzatorul-proprietar este liber de impozite . Dar , in afara de acestea , ar mai trebui solicitate si alte documente ?
Va multumesc pentru raspunsul dv.
Documentatia cadastrala, adeverinta de rol de la Registrul Agricol - Primarie, adeverinte de la utilitati care atesta plata debitelor la zi (daca terenul este racordat la utilitati), actele de identitate si certificatele de casatorie ale partilor.
Multumesc mult b!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documentatia cadastrala baranyaizsuzsa baranyaizsuzsa Buna ziua! Una din actele necesare la o tranzactie este Documentatia Cadastrala si Intabularea.Intrebarea mea este daca aceasta este necesara doar in cazul ... (vezi toată discuția)
Instarinare cota parte imobil Ana-Maria Pînzaru Ana-Maria Pînzaru Este posibil a se instraina doar cota parte dintr-un imobil achizitionat de doua persoane necasatorite in cote de 50% fiecare? In acest caz se solicita doar ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren extravilan bobita111 bobita111 Bună seara! Am primit la inceputul lunii decembrie 2022 procesul verbal de la Primarie cu privire la finalizarea procedurii privind vanzarea terenului agricol ... (vezi toată discuția)