avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Instarinare cota parte imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Instarinare cota parte imobil

Este posibil a se instraina doar cota parte dintr-un imobil achizitionat de doua persoane necasatorite in cote de 50% fiecare? In acest caz se solicita doar certificatul de atestare fiscala a vanzatorului si care ar fi temeiul legal?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 10:45, 15 Mai 2018
Se solicita toate actele ca pentru o vanzare obisnuita, adica: actul de proprietate, in baza caruia vanzatorul a dobandit cota de 1/2, documentatia cadastrala, certificatul de atestare fiscala, care atesta plata impozitelor si taxelor locale la zi, daca este vorba despe o casa+teren- Adeverinta de la Registrul Agricol (din care sa rezulte ca terenul nu e arendat si ca imobilul figureaza in rolul agricol al vanzatorului), daca locuinta are o suprafata mai mare de 50 m.p sau daca vorbim despre un apartament, va trebuie certificat de performanta energetica si Adeverinta de la asociatia de proprietari, din care sa rezulte faptul ca nu exista debite si adeverinte de la utilitati (gaze, curent elecric, apa, gunoi), ca nu aveti datorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documentatia cadastrala baranyaizsuzsa baranyaizsuzsa Buna ziua! Una din actele necesare la o tranzactie este Documentatia Cadastrala si Intabularea.Intrebarea mea este daca aceasta este necesara doar in cazul ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere ContSters424636 ContSters424636 Eu am in ingrijire un batran de 80 ani,batranul vrea sa facem un contract de intretinere,ce acte necesare imi trebuiesc ? va multumesc mult anticipat (vezi toată discuția)
Imobiliare iulian55 iulian55 Sunt coproprietar cu o altă persoană pe o suprafață de teren și o căsuță bătrânească, dobândite în urmă cu 5 ani. Doresc să-i cedez partea mea ... (vezi toată discuția)