avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare teren extravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare teren extravilan

Bună seara! Am primit la inceputul lunii decembrie 2022 procesul verbal de la Primarie cu privire la finalizarea procedurii privind vanzarea terenului agricol extravilan, acesta fiind liber la vanzare. In aceasta situatie pot vinde terenul ? Dacă da, aveti idee ce acte trebuiesc la vanzare si cat dureaza trecerea terenului pe numele viitorului proprietar? Acesta spune ca lucreaza in strainatate si nu are la dispozitie mai mult de o saptamana. Credeti ca se va putea rezolva in acest timp tranzactia?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 10:21, 2 Ianuarie 2023
Trebuie actul de proprietate (original), documentația cadastrala, certificat de atestare fiscala de la Primarie, adeverința de rol de la Registrul Agricol de la Primarie, documentele privind parcurgerea procedurii de afișare a ofertei, copii certificate căsătorie (vânzător și cumparator).
Dacă sunteți căsătorit și terenul e bun comun, va trebui să vină și soția dvs la vânzare.
Mergeți cu documentele la un birou notarial si obțineți o programare, în funcție de data la care vine cumpărătorul.
Sau, dacă e prea scurt timpul, cumpărătorul poate lasă o procură altcuiva, pentru semnarea contractului de vânzare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formalitati de indeplinit la vanzare teren extravilan shoni17 shoni17 Buna ziua! Doresc sa vand o suprafata de teren agricol - extravilan, cultivat cu vita de vie. Va rog sa-mi comunicati ce formalitati am de ... (vezi toată discuția)
Buna dimineata. pentru vanzarea unui teren arabil extravilan, ... ionica3727 ionica3727 Buna dimineata. Pentru vanzarea unui teren arabil extravilan, ce acte sunt necesare. De asemenea este necesara efectuarea unei topografii? Precizez faptul ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am dezmembrat un teren in 2 loturi imi puteti spune ... Gigi88000 Gigi88000 Buna ziua. Am dezmembrat un teren intravilan in 2 loturi imi puteti spune dupa dezmembrare ce pasi am de urmat pentru a putea vinde terenul .Va multumesc (vezi toată discuția)