avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... PFA persoana fizica sau persoana juridica
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

PFA persoana fizica sau persoana juridica

Am cumparat un produs in urma cu un an si 2 luni pe PFA. L-a garantie mi s-a spus ca nu pot beneficia de acest serviciu deoarece PFA(Persoana FIZICA autorizata) are statut juridic si garantia este de 1 an, doar pentru persoanele fizice garantia fiind de 2 ani. Am inteles treaba cu garantia dar nu si partea cu PFA care intra la juridic. Va rog sa ma lamuriti, multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 18:20, 11 Mai 2020
PFA are statut de persoana juridica, e adevarat. Ca orice entitate care are un cod fiscal. Garantiile pentru firme sunt pe perioade mai mici, fiindca bunurile achizitionate se folosesc intensiv, sau macar asa se presupune.
Ultima modificare: Luni, 11 Mai 2020
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa este persoana juridica? Origo Origo Ma intereseaza daca ca PFA am personalitate juridica. Ma interesez pentru urmatoare problema. Ma ocup de comercializarea de anvelope si ca srl daca intoduc pe ... (vezi toată discuția)
Ce poate si ce nu poate o p.f.a. Magda Staicu Magda Staicu Am vazut ca recent a aparut og 46/2011 de modificare a og 44/2008 ; prin urmare o PFA va putea angaja terte persoane , cu cim, prin modificarea art 17 din og ... (vezi toată discuția)
Factura emisa de pfa, incasata in cont pf wolf10 wolf10 Buna, Am o nelamurire. Am un PFA. Daca facturez unui client SRL, pot sa-i dau contul de persoana fizica ca sa faca plata facturii in acel cont? Este in ... (vezi toată discuția)