avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie copil si divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie copil si divort

Buna ziua.Sunt mama,fetita are 1 an si 8 luni,si am parasit caminul conjugal fara sa bag divort.In tot acest timp,sotul care traieste in alta tara,nu s-a schimbat cu nimic.Nu ne-a ajutat cu niciun ban,eu avand si un credit la care el nu a mai platit rata.Eu intrand in panica,am jucat online restul de bani de pe card sa ii recuperez probabil pe toti,si sa ajung sa nu mai am rate.Insa am pierdut.A trebuit sa ii spun lui adevarul.Vrea sa ma intorc si sa achitam creditul ,muncind.
Pe viitor daca vreau sa divortez,poate obtine custodie totala din aceasta cauza? Pentru ca am jucat la jocuri de noroc online? Imi este foarte teama
Ultima modificare: Luni, 11 Mai 2020
Dia91, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dia91 , utilizator 12:52, 13 Mai 2020
Am inteles.Raman in relatie oricum.Si de luna viitoare ma apuc de munca.Se vor rezolva toate.Mai ales ca el are un comportament deviant.Voi demonstra asta in timp,cu dovezi.De acum inainte voi lupta sa rezolv totul,si sa schimb cursul asta nefast,creat de el prin terorizarea si jocul psihologic pe care l-a facut cu mine de 3 ani.
Va multumesc mult pentru raspunsuri
Mergeți totuși în consultație la un avocat ca să va îndrume cum sa strângeți dovezi. E important dacă e o persoana abuziva sa va gândiți și cum protejați copilul, ce program de legături personale sa negociați.
E clar ca va simțiți abuzata, nu ar strica câteva sedinte la un psiholog.
În orice caz nu îl lăsați sa va sperie ca va ia copilul, e doar o încercare de intimidare din ce povestiți.
Cu calm și încredere normal ca o sa depășiți și aceasta perioada. Mult succes va doresc.
Va multumesc mult.Da.Este o persoana cu un comportament foarte ciudat.Voi revenii aici cu ce se mai intampla,si voi mai afla cate o parere.Ma ajuta f mult.Nu pot sa spun decat ca el,functioneaza pe sistemu de pedeapsa,santaj,constrangere ,ca sa obtina ceea ce vrea.Este un fel de copil teribil care atunci cand nu este pe locul 1,se frustreaza si ataca.

O seara frumoasa si multa putere celor in situatia mea
V-ați gândit la terapie de cuplu? Un comportament disfuncționala nu înseamnă neapărat o lipsa de sentimente. Dacă a fost crescut într-o familie stricta și rece comportamentul de acum e de așteptat.
Poate în felul lui va iubește. E doar o ipoteza.
Buna ziua,

Cata vreme prezentati garantii materiale si morale, in procesul de crestere si educare a minorului, instanta de judecata va stabili locuinta minorului la dumneavoastra.(art.400 din Codul civil ).

Instanta de judecata va da eficienta principiul interesului superior al minorului.

Din expunerea dumneavoastra,rezulta o conduita de dezinteres manifestata de sotul dumneavoastra, care nu va sprijina financiar.

Copilul are o varsta frageda, necesita prezenta materna.

Acesta are o rutina prestabilita, anumite activitati, pe care dumneavoastra le cunoasteti.

Sotul locuieste in alta tara.

Autoritatea exclusiva este acordata pentru motive intemeiate, legate de o conduita de risc fata de copil.

(ori nu rezulta din expunerea dumneavoastra o astfel de conduita).

O zi placuta,

av.Stoica Ioana.

Alte discuții în legătură

Jocurile de noroc si dependenta cipi_uzzy cipi_uzzy de un an sunt dependent de jokurile de norok....am pierdut,prieteni,bani inkrederea in toata lumea si tot nu pot sa ma opresc........ce e de facut???????? (vezi toată discuția)
Pot castiga custodia copilului? souchy souchy Buna seara!Am parasit domiciliul conjugal la sfarsitul lunii noiembrie 2016 din cauza violentelor fizice si verbale.In momentul in care m-am mutat i-am ... (vezi toată discuția)
Sotul jucator de pacanele ameninta ca-mi ia tot din casa (la partaj) sierra sierra Buna seara. Am nevoie de niste sfaturi serioase. Nu am pe cine sa intreb si am incredere in forumul asta. Mi-e greu sa scurtez povestea dar o sa ... (vezi toată discuția)