avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sarcina în șomaj tehnic
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sarcina în șomaj tehnic

Bună ziua, am și eu următoarea situație. Pe data de 01 Aprilie am intrat în șomaj tehnic deoarece firma la care lucrez din Martie 2018 a suspendat contractul de munca fiind afectata de criza COVID-19. Intretimp am rămas însărcinată și as vrea sa știu dacă voi primi indemnizația de creștere copil? De angajat, ma îndoiesc ca voi reuși având în vedere situația mea, știind f bine ca nici un angajator nu m-ar lua în seama pt ca după câteva luni as întra în Concediu de maternitate. Menționez ca actualul
contractat de munca este suspendat nu închis. Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:50, 15 Mai 2020
Buna ziua,
Pai de ce nu anuntati angajatorul ( in scris si cu o scrisoare medicala atasata inscrisului) ca sunteti insarcinata?
Asa nu va poate concedia decat in anumite situatii ( fakiment, reorganizare judiciara...).

Ce vechime aveti la actualul loc de munca?
Ce ocupatie ati avut anterior acestuia?
Ultima modificare: Joi, 14 Mai 2020
Ionut.ion, utilizator
Perioada de somaj tehnic se ia in calcul la stabilirea celor 12 luni eligibile pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil Mirela092 Mirela092 Buna ziua, am si eu o problema...lucrez la un salon din 17.06.2019 ca manichiurista. Fiind problema cu Coronavirusul, sefa vrea sa suspende firma ceea ce ma va ... (vezi toată discuția)
Firma insolventa_gravide anairam_unid anairam_unid Buna ziua Firma la care activez va intra in insolventa si implicit se face concediere colectiva . Ma poate ajuta cineva cu un raspuns la urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Ccc cu contract pe perioada determinata andrrrea andrrrea Buna ziua, Am o prietena insarcinata intr-o situatie mai delicata si nu stim daca are drept de CCC. Situatia este asa: S-a angajat la actualul loc de munca, ... (vezi toată discuția)