avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxa succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxa succesiune

Bună ziua,

Doresc sa fac taxa de succesiune după decesul bunicului. De la data decesului a trecut 1 an. Pe ce perioada se poate face gratuit taxa de succesiune și dacă este necesar sa am cadastru pe terenurile respective.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 22:46, 11 Mai 2020
Pe nicio perioadă. Taxele notariale se plătesc oricum.
Dacă dezbateti succesiunea in termen de 2 ani de la deces, nu platiti in plus si impozitul de 1% către stat.
Nu e obligatoriu să aveți documentația cadastrala, însă va va folosi daca veti dori intabularea dreptului de proprietate in baza certificatului de moștenitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate proceda pentru pentru a nu plăti în plus la o succesiune? M.I.C. M.I.C. Soția mea este unic moștenitor al tatălui ei, care a fost ultimul decedat dintre părinții săi. Moștenește mai multe bunuri, printre care și câteva ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! am facut succesiunea partiala pentru un apartament ... cprn1992 cprn1992 Buna ziua ! Am facut succesiunea partiala pentru un apartament care a apartinut mamei. Mai am niste terenuri si o casa, in alt judet, tot pe numele mamei, pe ... (vezi toată discuția)
Ieșire din indiviziune : cu cadastru sau fără ? georgiana.td georgiana.td Buna ziua. Avem următoarea speță : în urma decesului bunicului, o casa veche a fost mostenita de 3 nepoti . Succesiunea a fost incheiata, exista ... (vezi toată discuția)