avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Se pot face concomitent divorțul și partajul? Aș ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Se pot face concomitent divorțul și partajul? Aș vrea să se rezolve amândouă deodată

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca se poate face concomitent atat divortul, cat si partajul?
Detinem un apartament cu 3 camere si un altul cu 2 camere la Bucuresti, cel din urma achizitioant in anul 2016 cu credit ipotecar, eu sunt creditoarea, iar sotul este coplatitor.
El nu este de-acord cu divortul in instanta, vrea la primarie, dar eu nu sunt de-acord cu el, fiindca il cunosc zic eu destul de bine, nu as putea supravetui cu el in acelasi apartament pana la solutionarea partajului, care cred ca va dura mai mult, deoarece si-a exprimat dorinta ca vrea sa ma lase pe drumuri, atat pe mine cat si pe fiica noastra, care locuieste in apartamentul de la Bucuresti.
De un an si trei luni suntem separati, am cazut de comun acord sa platim cheltuielile de la apartamentul unde stam impreuna unul o luna, celalalt o luna, la care se adauga si rata de la apartamentul din Bucuresti, dar de luna trecuta el a refuzat sa mai plateasca rata. Pentru apartamentul de la Bucuresti nu a platit o data vreo factura de utilitati, le-am platit numai eu.
Ce ma sfatuiti sa fac? Ce solutii imi oferiti?
Astept un raspuns din partea dvs.

Cu stima,



Ultima modificare: Marți, 19 Mai 2020
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:16, 13 Mai 2020
Daca reveniti la numele anterior casatoriei, trebuie sa va schimbati actul de identitate, ceea ce inseamna ca nu se poate incheia partajul in aceeasi zi.
Apoi, aveti nevoie si de acordul scris al bancii.
Buna ziua,
Avand in vedere cele relatate va sfatuiesc sa va adresati atat cu divortul cat si cu partajul instantei.
Sunt instante care accepta ca cele doua sa se judece in acelas dosar, sunt instante care le disjung. Nu este o practica unitara.
Daca instanta va va accepta sa le dezbata pe ambele in acelas dosar e OK si va dura, fond si cai de atac, cam 1,5 ani!
Apelati obligatoriu la un avocat.
Ultima modificare: Marți, 12 Mai 2020
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Multumesc frumos pentru raspuns!
Introduceți două acțiuni separate, ce sens are să îngreunați soluționarea cererii de divorț?
Multumesc frumos pentru raspuns!

Alte discuții în legătură

Partaj sau actiune in constatare? liliana szilagy liliana szilagy X a divortat de sotia sa, divortul pronuntandu-se in luna ianuarie 2009. Divortul s-a pronuntat prin acordul partilor, dar in cadrul actiunii de divort nu a ... (vezi toată discuția)
Divort cu un copil major Bogdan1121 Bogdan1121 Salut, am o problema in famile, tatal meu ii scandalagiu, agresiv etc. Din cauza alcoolului. Am discutat cu mama mea si am ajuns la concluzia ca ii mai bine sa ... (vezi toată discuția)
Este corecta disjungerea ? DenisRif DenisRif Am in curs de judecare o contestatie la executare introdusa de mine actiune in care am cerut si daune morale. Judecatoarea a decis ca disjunga capatul de ... (vezi toată discuția)