Salut, am o problema in famile, tatal meu ii scandalagiu, agresiv etc. Din cauza alcoolului. Am discutat cu mama mea si am ajuns la concluzia ca ii mai bine sa divorteze. Eu am aproape 18 ani.Apartamentu ii trecut pe ambi parinti , dar initial a fost trecut doar pe mama mea. (Acest lucru ar conta la partaj?).
M-am gandit sa vb cu parinti mei si sa le bat apropou sa treaca apartamentu pe mine dupa implinirea varstei de 18 ani. Daca acest lucru sar intampla ar m-ai egzista partaj? Tatal meu nu doreste divortu, nu cred ca sar prezenta la tribunal.
Cat ar dura divortu minim si maxim?
Cat ar costa?
Am vorbit si cu un vecin care si el sa saturat sa auda scandal de la noi. Ar veni cu cel mai mare drag ca martor.
Multumesc anticipat pentru ajutor.
Durata unui dosar de divort in instanta variaza intre 6 luni si 1 an sa spunem, fara a putea preciza un termen exact deoarece durata procedurii depinde de modul cum este redactata actiunea, de ceea ce se solicita in concret, depinde daca si sotul parat formuleaza la randul sau cerere reconventionala etc.
Nu inteleg ce inseamna ca apartamentul a fost initial al mamei si acum sunt ambii soti trecuti in act. Poate ne dai mai mute amanunte.
Separat de dosarul de divort se depune dosar de partaj. Daca insa ambii soti decid sa instraineze acest bun atunci nu mai exista bunuri comune de partajat. Insa mi-e greu sa cred ca se va ajunge la solutia de a-ti ceda tie acel apartament.
Nu va cedează ap, nu cred ca va risca sa rămână pe drumuri
Taxa de timbru pt divorț e 100 de lei sau 200 funcție de motivul divortului.
Dacă își va întemeia cererea pe acest articol, taxa e 100 de lei. Asta dacă se descurca fără avocat.
b) atunci când, din cauza unor motive temeinice, raporturile dintre soţi sunt grav vătămate şi continuarea căsătoriei nu mai este posibilă;
Divortul va dura destul dacă tatăl dvs nu e de acord, contează și dacă se prezintă sau nu..