avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Este corecta disjungerea ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Este corecta disjungerea ?

Am in curs de judecare o contestatie la executare introdusa de mine actiune in care am cerut si daune morale.
Judecatoarea a decis ca disjunga capatul de cerere referitor la daunele morale intr-o actiune separata formand un alt dosar. Eu in sedinta publica am cerut sa nu faca acest lucru.
Este corecta atitudinea judecatoarei atata timp cat acest capat de cerere tinea de o solutie favorabila mie ?
De asemenea aceasta judecatoare mi-a comunicat ca cererea mea a fost taxata cu 1200 lei taxa de timbru cu toate ca eu achitasem 100 lei cum prevedea art. 7 parca.
MULTUMESC !
:(
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Noiembrie 2016
DenisRif, utilizator
Cel mai recent răspuns: DenisRif , utilizator 22:52, 22 Noiembrie 2016
Disjungerea este o masura de buna administrare a justitie si instanta a dispus in acest fel asupra cererii privind daunele morale pentru a solutiona cu celeritate celelalte capete de cerere care formeaza obiectul contestatiei.

Este in interesul dumneavoastra sa se lamureasca cat mai repede legalitatea executarii silite.

Solutie favorabila puteti primi in dosarul care are ca obiect daune morale si in caz de disjungere.
Eu am realizat altceva care este mai aproape de adevar.
In setea de a avea mai multe sedinte platite a gasit acest artificiu.
Pai daca se acepta cererea mea aproba s-au nu si daunele morale la final...Ce este atat de prelungit si greu.
Referitor la a imi solutiona cauza cu celeritate ma zbat la greu sa se intample asta dar este de domeniul fantasticului ce-*mi spuneti..
SUNT LA CE-L DE-AL TREILEA TERMEN SI NU S-A DISCUTAT INCA NIMIC.
INCA DOUA TERMENE SI ACHIT TOT...
Multumesc pentru raspuns insa m-am edificat ca
cererea accesorie care depinde intru-totul de cererea principala nu poate fi disjunsa. Corect?
Nu este corecta concluzia dvs. Sunt si alte situatii cand o cerere accesorie poate fi disjunsa tot pentru celeritatea solutionarii cererii principale: de ex. intr-un proces de divort cererea de partaj a bunurilor comune poate fi disjunsa chiar daca este o cerere accesorie care depinde de solutia ce se va da asupra cererii de divort.
Da in cazul prezentat de dvs cu divortul este corect...Aici mi se pare o aberatie ...In fine ! Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces disjuns ContSters295489 ContSters295489 ce inseamna procès disjungat si cum se poate disjunga un procès.Mersi (vezi toată discuția)
Legi disjungere / separare capete de cerere in alt dosar? specificarea obiectului judecatii? justice123 justice123 Ce legi specifica si in ce situatii se pot disjunge sau separa capete de cerere in alt dosar? Mentionez ca in dosarul in care instanta mi-a disjuns / separat ... (vezi toată discuția)
Cum poate fi atacata o hotarare de suspendare a judecatii? LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Cum se poate ataca o hotarare de suspendare a judecatii. Aceasta hotarare a fost data in cadrul unei contestatii la executarea silita fara a exista ... (vezi toată discuția)