avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum poate fi atacata o hotarare de suspendare a ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum poate fi atacata o hotarare de suspendare a judecatii?

Buna ziua. Cum se poate ataca o hotarare de suspendare a judecatii. Aceasta hotarare a fost data in cadrul unei contestatii la executarea silita fara a exista un motiv. Mentionez ca eu am fost reclamantul si nu m-am prezentat la judecata, insa am solicitat in mod expres judecarea in lipsa si in plus suspendarea judecatii nu s-a dispus la primul termen ci la al doi-lea. In solutia data pe scurt este prevazut ca se suspenda judecata in cond. art.242 CPC pana la staruinta partilor. Pai e o magarie. :O
Cine ce trebuie sa staruie ??? :))
Adica sa fac cerere de redeschidere a procesului si sa platesc din nou taxe =D>

va multumesc !
Ultima modificare: Luni, 3 Martie 2014
LuchianSeb, utilizator
Cel mai recent răspuns: LuchianSeb , utilizator 13:29, 8 Martie 2014
LuchianSeb a scris:
Mentionez ca eu am fost reclamantul si nu m-am prezentat la judecata, insa am solicitat in mod expres judecarea in lipsa si in plus suspendarea judecatii nu s-a dispus la primul termen ci la al doi-lea. In solutia data pe scurt este prevazut ca se suspenda judecata in cond. art.242 CPC pana la staruinta partilor.

:) Vă judecați, cumva, potrivit dispozițiilor noului Cod de procedură civilă? Așa ar cam trebui, având în vedere că obiectul cauzei este contestație la executare.

Art. 242 din noul Cod de procedură civilă este echivalentul art. 155 ind. 1 din vechiul Cod de procedură civilă. Prin urmare, cauza suspendării nu este lipsa părților.

Precizați potrivit cărui Cod de procedură civilă vă judecați.
Conform noului cod de procedura. :)
Ar mai exista posibilitatea ca judecatorul sa fi dispus de fapt suspendarea executarii silite fiindca am solicitat acest lucru pana la solutionarea contestatiei, iar grefierul sa nu fi inteles bine si sa fi scris suspendarea judecatii :)) Dar nu cred ca are cum, chiar daca grefierii sunt maghiari si uneori nu inteleg bine limba romana, fiindca este indicat si temeiul legal ca fiind art. 242 CPC.
Dar e important sa stiu, eu ce trebuie sa fac acum ?

Va multumesc !
Ultima modificare: Marți, 4 Martie 2014
LuchianSeb, utilizator
Am vorbit cu grefierul de sedinta care a participat la proces si mi-a spus ca datorita faptului ca prin intermediul contestatiei la executare am solicitat si obligarea paratei la plata unor despagubiri pentru inceperea executarii silite cu rea credinta si fara drept, instanta mi-a trimis o adresa prin care ma instintat sa achit taxa judiciara si pentru acel capat de cerere (10% din valoarea despagubirilor ce le-am solicitat), iar pentru ca eu nu am facut acest lucru, a dispus suspendarea procesului.
Si asa este, chiar am primit o astfel de adresa dupa al doi-lea termen, insa in ea scria ca daca nu ma conformez cerintelor se va dispune disjungerea cauzei, iar acel capat de cerere referitor la despagubiri va fi judecat separat si anulat.
Pai eu ce sa mai inteleg ? :) Acum stiu de ce s-a dispus suspendarea, insa aceasta s-a dispus in mod incorect. Eu nu am indeplinit acele cerinte tocmai fiindca doream sa renunt la a mai solicita despagubiri, fiind de acord cu disjungerea si anularea acelui capat de cerere.
Pai sa fac cerere de reluare a judecatii ? Dar nu vreau sa platesc iar alte taxe pentru ca se reia judecata... ca nu e corect
LuchianSeb a scris:
Si asa este, chiar am primit o astfel de adresa dupa al doi-lea termen, insa in ea scria ca daca nu ma conformez cerintelor se va dispune disjungerea cauzei, iar acel capat de cerere referitor la despagubiri va fi judecat separat si anulat.

Eu v-aș ruga să citiți cu atenție adresa instanței și, eventual, să postați conținutul ei aici. Un capăt de cerere disjuns va fi judecat de o altă instanță. Prin urmare, instanța care a dispus disjungerea nu are cum să anuleze capătul de cerere disjuns.

LuchianSeb a scris:
Eu nu am indeplinit acele cerinte tocmai fiindca doream sa renunt la a mai solicita despagubiri, ...

Trebuia să trimiteți un înscris în acest sens instanței, mai ales având în vedere faptul că vi s-a pus în vedere să timbrați sub sancțiune.


LuchianSeb a scris:
Pai sa fac cerere de reluare a judecatii ? Dar nu vreau sa platesc iar alte taxe pentru ca se reia judecata... ca nu e corect

Puteți să solicitați reluarea judecății, dar trebuie să timbrați și să vă îndepliniți obligația pentru neîndeplinirea căreia s-a dispus suspendarea. Nu există ”nu timbrez pentru că nu este corect” și nici o altă soluție pentru repunerea pe rol a unei cauze suspendate pentru neîndeplinirea obligațiilor stabilite de instanță.
Ultima modificare: Marți, 4 Martie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Ca sa intelegeti despre ce este vorba, mentionez ca am facut o contestatie la executare (silita), pentru ca aceasta era vadit nelegala intrucat dreptul la actiune era prescris iar adevaratul debitor nu eram eu, titlul executoriu fiind bazat pe o amenda care nu era pe numele meu, aspect pe care l-am adus la cunostinta executorilor. Deoarece acestia cunosteau aceste neregularitati, dar cu toate acestea au continuat cu actiunea lor, la momentul efectuarii contestatiei am solicitat si obligarea institutiei publice din care fac parte acestia in solidar cu executorii, la plata de daune morale.
Instanta mi-a cerut sa platesc taxa judiciara pentru contestatie si sa depun cautiunea pentru suspendarea executarii, iar dupa ce am indeplinit acestea a trecut la judecata.
La primul termen, instanta a rezolvat o parte din exceptiile invocate, iar apoi a trimis o adresa catre toate partile, punandu-le executorilor in vedere sa demonstreze comunicarea procesului verbal contraventional pe numele meu, lucru imposibil de realizat din moment ce acesta nu era pe numele meu (era acelasi nume de familie doar ca era alt prenume, fiind vorba de fapt despre o ruda de a mea), iar mie mi-a pus in vedere (citez):

,,In vederea solutionarii contestatiei formulata de catre Dvs. si inregistrata sub nr. dosar'' 000 ,,cu termen de judecata la data de'' 000
,, Va punem in vedere, ca pentru capatul de actiune privind obligarea Primariei in solidar cu Directorul Executiv si referent, la plata de daune morale, sa achitati '' ... lei ,,taxa judiciara de timbru, sub sanctiunea anularii, ca insuficient timbrata, sa indicati adresa exacta a numitilor'' X si Y ,,sa chemati in judecata Primaria orasului'' Z ,,prin Primar, sub sanctiunea disjungerii si inregistrarii separate a acestui capat de cerere si anularea acesteia''.

Si pentru ca nu prea mai aveam bani si pentru ca am vrut mai mult sa-i speriu pe respectivii executori, am decis sa renunt in mod tacit la despagubiri, asteptand ca acel capat de actiune sa fie disjuns si anulat. :) Doar ca nu s-a intamplat asa...
Poate ca instanta a vrut sa-mi faca un bine, doar ca mi-a facut mai mult rau.

Alte discuții în legătură

Procedura instanta ankalupu ankalupu Disjunge capatul de cerere având ca obiect anularea deciziei de impunere a contributiei sociale de sanatate, care va forma un dosar separat. Suspenda judecata ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru omatcons omatcons Bună ziua Am depus la judecătorie contestaşie la executare , suspendarea executării şi lămurirea titlului executor. 1). Instanţa a disjuns capătul de ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare ContSters72755 ContSters72755 as dori un punct de vedere in legatura cu o situatie. Acum cativa ani, o persoana a facut un imprumut in bani, prin care acesta persoana consfintea sa fie ... (vezi toată discuția)