avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum poate fi atacata o hotarare de suspendare a ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum poate fi atacata o hotarare de suspendare a judecatii?

Buna ziua. Cum se poate ataca o hotarare de suspendare a judecatii. Aceasta hotarare a fost data in cadrul unei contestatii la executarea silita fara a exista un motiv. Mentionez ca eu am fost reclamantul si nu m-am prezentat la judecata, insa am solicitat in mod expres judecarea in lipsa si in plus suspendarea judecatii nu s-a dispus la primul termen ci la al doi-lea. In solutia data pe scurt este prevazut ca se suspenda judecata in cond. art.242 CPC pana la staruinta partilor. Pai e o magarie. :O
Cine ce trebuie sa staruie ??? :))
Adica sa fac cerere de redeschidere a procesului si sa platesc din nou taxe =D>

va multumesc !
Ultima modificare: Luni, 3 Martie 2014
LuchianSeb, utilizator
Cel mai recent răspuns: LuchianSeb , utilizator 13:29, 8 Martie 2014
Eu sunt de părere că pentru neachitarea taxei judiciare de timbru sancțiunea era de anulare a cererii ca insuficient timbrată. Mai apoi, urmează ceva destul de neclar. Pentru neindicarea adresei lui X și a lui Y și pentru nechemarea în judecată a primăriei, prin Primar, ”sancțiunea” era disjungerea capătului de cerere și anularea ”acesteia” (probabil că ați vrut să scrieți ”acestuia”, pentru că este vorba despre un capăt de cerere). Ultima sancțiune nu există, așa că instanța v-a suspendat cererea.

Însă, repet, pentru timbraj sancțiunea era anularea cererii ca insuficient timbrată. Îmi pare rău, dar acum nu aveți altă soluție ca să repuneți contestația pe rol decât să vă îndepliniți obligațiile și să timbrați. Eu nu văd posibilă o altă soluție. Poate primiți și un alt răspuns.
Eu am citat asa cum scria in comunicarea trimisa de instanta. Fiind vorba de judecatoria Targu Secuiesc, e posibil sa se fi ,,aplicat gresit'' limba romana :D
Eu am inteles ce v-am spus si de aceea nu am mai indeplinit acele cerinte pentru a se anula acel capat de actiune, sau de cerere.
In fine, si eu cred pana la urma ca nu am de ales decat sa indeplinesc cerintele impuse.

Va multumesc foarte frumos pentru ajutorul acordat ! :)
hmmm.

O sa va coste cam multicel faptul ca, in loc sa-i scrieti instantei ceea ce aveati dvs. în gând (renuntarea la...) ati lasat-o să vă ghicească gândurile.

Tineti seama ca o cerere de repunere pe rol presupune:
1 - indeplinirea obligatiilor care nu au fost respectate (şi aici aveati şi o suma draguţă pentru timbraj)
+
2 - taxa de timbru pentru cererea de repunere pe rol - 50% din taxa judiciară de timbru pentru cererea sau acţiunea a cărei judecare a fost suspendată;

Ar mai fi si varianta ...discutabilă

art 25 OUG 80/2013 - Se taxează cu 20 lei cererile pentru exercitarea ... recursului împotriva ...
b) încheierea de suspendare a judecării cauzei;

...discutabilă fiindcă:
sancţiunea pentru neplata taxelor de timbru nu este suspendarea, ci anularea. (până aci, soluţia suspendarii pare greşită).

De ce zic eu ca doar pare si nu prea e?

Fiindca pun pariu (da :) ziceam e bine să nu lasam nerostite gândurile noastre, dar pe ale instantei e bine sa le mai "ghicim", macar din cand in cand) ca obligatia care nu a fost respectata (si prin urmare motivul pentru care instanta a dispus suspendarea judecatii) a fost aceea a neindicarii elementeor necesare citarii impricinatilor X, Y... (adresa)

O sa va rog sa mă ... contraziceti cu incheierea de suspendare (deşi cred că stau al naibi de bine cu "ghicitul". Vorba vine, caci "ghicitul" acesta nu-i din datul in bobi, ci din corelarea puţinei informatii date cu textele de lege cunoscute).

Despre ce vorbea instanta in adresa aceea?
despre ...disjungere si anularea

Dvs. ati citit ...ce v-ar fi placut sa auziti :(

Dar ...pentru mine (si pentru instanta) inseamna "in traducere libera", cam asa:

Daca nu-mi daţi adresa lui X, Y si cine o mai fi ... pentru a putea fi corect citati ... n-am cu cine sa stau de vorba asupra celor doua chestiuni: disjungerea si anularea.
Asemenea lucruri se pun in ...discuţia părţilor. Ca sa fie puse in discutia partilor trebuie sa-i am pe X si Y in fata ochilor (prezenti) ori macar corect citati. (daca i-am "invitat" si n-au venit e treaba lor, ma pot apuca de vorbit cu cine am prin preajma, dar altminteri, adica "neinvitati" nu merge).

Or, acest lucru v-a fost cerut de catre instanta. Sa-i spuneti si ei unde sa-i citeze pe X si Y: in Targ ...pe stânga ori pe dreapta
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Martie 2014
romascanu, moderator
Pai da dar eu am achitat taxele judiciare pentru solutionarea contestatiei la executare, asa cum mi-au cerut inainte de primul termen. Apoi la primul termen instanta a judecat o parte din cauza, pronuntandu-se asupra unor exceptii, ca de exemplu mi-a respins exceptia invocata referitoare la prescriptia dreptului la actiune si a solicitat executorilor sa dovedeasca comunicarea acelui proces verbal pe numele meu (lucru imposibil de realizat de catre parati). Deci cu alte cuvinte instanta a judecat o parte din cauza si apoi mi-a cerut sa achit taxa judiciara pentru celalalt capat de cerere (referitor la despagubiri), precum si sa chem in judecata, pentru ai obliga la plata de despagubiri, primaria prin primar si angajatii (executorii) implicati.
Astfel, dupa parerea mea, nu mai putea instanta sa anuleze intreaga cerere ca netimbrata dupa ce a judecat deja o parte, ci putea doar sa anuleze eventual acel capat de cerere pentru ca nu am indeplinit cerintele impuse dupa al doi-lea termen, actiunea de raspundere civila delictuala putand sa o reintroduc ulterior oricand in urmatorii 3 ani.
De altfel, textul din comunicarea pe care mi-au trimis-o este oarecum confuz, fiindca este clar ca o cerere de chemare in judecata nu poate fi anulata ca netimbrata, apoi disjunse capetele de cerere si anulata intreaga cerere inca o data. In plus este lipsit de sens sa fie anulata o cerere, iar apoi sa fie disjunse capetele cererii, asa cum este lipsita de sens orice disjungere cand oricum urmeaza a fi anulata intreaga cerere.
Dupa parerea mea, cuvantul disjungere nu isi avea locul in acea comunicare a instantei daca aceasta avea de gand sa anuleze intreaga cerere (contestatia + raspunderea civila)

Si da, intradevar, in incheierea de suspendare comunicata de instanta este prevazut ca pot ataca cu recurs pe intreaga perioada de suspendare.

Dar nu atac cu recurs, ci fac o cerere de redeschidere a judecatii. Dupa ce ca m-au stresat atat de mult cei de la primarie cu executarea lor gresit indreptata, ar mai lipsii sa ma pun rau cu judecatorii si sa ma puna sa platesc ceva ce nu sunt dator. :D
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Martie 2014
LuchianSeb, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura instanta ankalupu ankalupu Disjunge capatul de cerere având ca obiect anularea deciziei de impunere a contributiei sociale de sanatate, care va forma un dosar separat. Suspenda judecata ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru omatcons omatcons Bună ziua Am depus la judecătorie contestaşie la executare , suspendarea executării şi lămurirea titlului executor. 1). Instanţa a disjuns capătul de ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare ContSters72755 ContSters72755 as dori un punct de vedere in legatura cu o situatie. Acum cativa ani, o persoana a facut un imprumut in bani, prin care acesta persoana consfintea sa fie ... (vezi toată discuția)