avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Proces disjuns
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Proces disjuns

ce inseamna procès disjungat si cum se poate disjunga un procès.Mersi
In cazul in care obiect al unui proces sunt mai multe cereri, instanta poate dispune disjungerea uneia dintre cereri si judecarea pe cale separata. Cazurile de disjungere difera dupa cum este vorba despre o cazua civila sau una penala.
Disjuns este termenul corect. Acest lucru inseamna ca un capat de cerere sau mai multe asemenea capete dintr-o actiune ce formeaza obiectul unui dosar, se vor judeca separat in cadrul unor dosare diferite.
A imparti in 2 sau mai multe - disjuns.
Noi avem in curs un proces in care am intrat ca intervenient in 2011 am putea cere disjungarea?
Depinde de situatia concreta, de cerut puteti cere, de obtinut... nu stim ca n-avem date.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este corecta disjungerea ? DenisRif DenisRif Am in curs de judecare o contestatie la executare introdusa de mine actiune in care am cerut si daune morale. Judecatoarea a decis ca disjunga capatul de ... (vezi toată discuția)
Legi disjungere / separare capete de cerere in alt dosar? specificarea obiectului judecatii? justice123 justice123 Ce legi specifica si in ce situatii se pot disjunge sau separa capete de cerere in alt dosar? Mentionez ca in dosarul in care instanta mi-a disjuns / separat ... (vezi toată discuția)
Disjungere viodon2000 viodon2000 Buna ziua. Inainte de depunerea concluziilor scrise judecatoarea a spus ca ar fi mai bine sa dispuna disjungerea cererii principale de cererea reconventionala ... (vezi toată discuția)