avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Gardul comun? Abuz ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Gardul comun? Abuz ?

Buna ziua,
Casa mea face parte dintr-un ansamblu de case insiruite. Acestea au garduri despartitoare intre ele si alt gard de jur imprejur, acesta avand un design aparte.

De ceva timp se construieste in paralel cu ansamblul nostru un alt ansamblu de case insiruite, la care se fac doar gardurile despartitoare si care foloseste gardul nostru ca despartitor intre ansambluri. Noi nu am fost contactati de dezvoltator de acest lucru.

Anul trecut la o emisiune TV, complexul nostru a fost clasat în top 5 rezidențiale din țară si locul 1 din județ din mai multe motive. Pe lângă pret, condiții, spatiu, curățenie și poziția complexului a fost luat în seamă și un aspect important: distanță cu ansambluri invecinate. De asemenea gardul de ingradire al complexului are un design deosebit si unic si consta in gard betonat care are are in interior un grilaj metalic ce poate constitui o adevarata arta.

Pozitionarea acestui complex de case foarte ieftine, nu numai ca modifica valoarea complexului nostru, ci ne foloseste abuziv si gardul nostru si ne priveaza intimitatea proprietatii, gardul avand acel grilaj metalic deosebit ca design prin care se pot uita acum viitori vecini de la alte 2 case alaturate.

Ce demersuri se pot face in acest caz?

Mentionez ca in curtile noastre in urma constructiei acelui complex, au aparut diverse gunoaie, resturi de polistiren expandat, nu mai mentionez ca nici protectie vizuala nu mai avem fata de muncitori si de viitori locatari.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Mai 2020
DerLehrer, utilizator
Cel mai recent răspuns: DerLehrer , utilizator 10:06, 22 Mai 2020
Buna ziua,
Nu vad ce ati putea face in afara de a cere jumatate din contravaloarea gardului pe portiunea comuna si eventuale daune pentru disconfortul creat ( gunoaie in curte...).
Daca proprietarul a primit autorizatie de constructie si ansamblul dvs. nu reprezinta vreun monument istoric, in cazul caruia trebuie sa se respecte anumite reguli arhitecturale, nu vad ce ati putea face.
Poate doar contesta emiterea autorizatiei, daca considerati ca a fost emisa nelegal sau ca nu respecta planul de urbanism...
In rest...fiecare proprietar este liber sa construiasca ce doreste pe propriul teren atat timp cat respecta autorizatia de constructie si planul de urbanism.,
Ultima modificare: Miercuri, 13 Mai 2020
Ionut.ion, utilizator
Construieste pe terenul dumneavoastra?Vreti sa faca un gard parelel cu al dumneavoastra?Va deranjeaza ca apar vecini noi?
Nu la toate intrebarile. Vreau doar sa se respecte legile si sa fiu despagubit pentru utlizarea gardului ca bun comun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie gard din plasa de sarma ContSters94154 ContSters94154 Am un teren extravilan (arator) si vreau sa-l imrejmuiesc cu gard din boltari (stalpishori de beton armat) si plasa de sarma. Oare am nevoie de ceva ... (vezi toată discuția)
Distanta legala intre gardul vecinului si o constructie bcpi.in bcpi.in Buna ziua! In cateva randuri as vrea sa va explic problema mea. Este vorba de o constructie care urmeaza sa se construiasca pana la hotarul despartitor ... (vezi toată discuția)
Sunt legale două autorizații de construire împrejmuire, una pe limita de hotar și alta la 12 cm, pe terenul vecinului? Mircea Razvan Mircea Razvan M-am judecat cu un vecin pana acum trei ani pentru tulburare de posesie, construire fara autorizare de cotete si gard de beton si zidarie pe terenul meu. Am ... (vezi toată discuția)