avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cazier auto/ judiciar
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cazier auto/ judiciar

Buna ziua ! Am o nelămurire, are de suferit cazierul judiciar daca am condus sub influenta alcoolului sau doar cel auto ? Multumesc anticipat !
Daca o sa fiti condamnat, apare si in cazierul judiciar.
Deci sa înțeleg că in cazul in care primesc o suspendare a pedepsei prin recunoașterea faptei nu rămâne cazierul pătat?

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Ultima modificare: Miercuri, 13 Mai 2020
Alexandru Brohanschi, utilizator
Am primit hotararea finala si anume 8 luni cu amanarea pedepsei ,2 ani de probatiune insa cazierul este înscris, exista posibilitatea de a "curata" cazierul inainte de finalul probatiunii ? Ma refer aici la reabilitare?
Ultima modificare: Joi, 10 Noiembrie 2022
Alexandru Brohanschi, utilizator
Am primit hotararea finala si anume amanarea pedepsei cu 2 ani de probatiune insa cazierul este înscris, exista posibilitatea de a "curata" cazierul inainte de finalul probatiunii ?

Alexandru Brohanschi a scris:

Deci sa înțeleg că in cazul in care primesc o suspendare a pedepsei prin recunoașterea faptei nu rămâne cazierul pătat?

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Dupa 2 ani de la definitiva se sterg mentiunile din cazier.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare- amanarea aplicarii pedepsei zaicaioan zaicaioan Buna ziua acuma ceva timp am fost prins la volan fara permis sub influenta alc. am fost condamnat anu l trecut ( 9/12 ) cu 9 luni suspendare pt art 335, 9 luni ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea in urma unei fapte penale Roxana1231 Roxana1231 Bună ziua. Am câteva întrebări legate de reabilitare in urma unei fapte penale. In 2018, soțul meu a condus un autoturism neînmatriculat, fără permis ... (vezi toată discuția)
Ștergerea unor infracțiuni din cazier Dan7912 Dan7912 In situația in care se dispune anularea permisului de conducere pt. conducerea autoturismului sub influența alcoolului, fapta respectiva va apărea pentru ... (vezi toată discuția)