avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reabilitarea in urma unei fapte penale
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Reabilitarea in urma unei fapte penale

Bună ziua. Am câteva întrebări legate de reabilitare in urma unei fapte penale. In 2018, soțul meu a condus un autoturism neînmatriculat, fără permis de conducere și sub influența alcoolului. La data de 7.05.2019 a primit sentința definitivă, respectiv suspendarea sub supraveghere a pedepsei de 1 an și 2 luni . La data de 06.05.2021 s-a împlinit termenul de supraveghere. In tot acest timp, nu a comis alte infracțiuni, a fost la toate întrevederile la serviciul de probațiune, a plătit cheltuielile judecătorești. Știu că termenul de reabilitare este de 3 ani de la data încetării supravegherii, adică fapta s-ar șterge din cazier in mai 2024. Există vreo posibilitate, pe cale judecătorească, cu cerere, sau in vreun fel, de a se reabilita mai devreme de acest termen(mai 2024)? Fapta ce apare în cazier îl încurcă in schimbarea locului de muncă.
Mulțumesc anticipat pentru eventualele răspunsuri!
~ Conținut șters la cerere ~
Nu se poate face nimic inainte, reabilitarea intervine de drept in termenul legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ștergerea unor infracțiuni din cazier Dan7912 Dan7912 In situația in care se dispune anularea permisului de conducere pt. conducerea autoturismului sub influența alcoolului, fapta respectiva va apărea pentru ... (vezi toată discuția)
Va salut in urma cu 5 ani am avut 2 fapte concurente am fost ... Speed2020 Speed2020 Va salut In urma cu 5 ani am avut 2 fapte concurente Am fost condamnat cu 2 ani si 8 luni cu suspendare.....asta in 2022... In 2022 cand a ramas definitiva ... (vezi toată discuția)
Cazier auto/ judiciar Alexandru Brohanschi Alexandru Brohanschi Buna ziua ! Am o nelămurire, are de suferit cazierul judiciar daca am condus sub influenta alcoolului sau doar cel auto ? Multumesc anticipat ! (vezi toată discuția)