avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1139 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Drepturi pentru locuitorii de la parterul blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Drepturi pentru locuitorii de la parterul blocului

Locuiesc cu chirie la parterul unui bloc de 10 ani. De cand cu pandemia, toti copiii din cartier folosesc ca loc de joaca zona verde de langa blocul nostru. Accesul se face prin mai multe lucuri, inclusiv pe dalele de langa fundatia blocului. Trec de sute de ori prin fata geamului, atat de aproape incat freaca peretele. Fac galagie, trec cu trotineta de imi vibreaza casa. Cei mai inalti, vad direct inauntru. Am semnalat acest discomfort catre presedinta de asociatie care a zis ca acestea sunt riscurile traiului la parter, si ca nu poate inchide ca de-asta exista aceasta bordura sa treaca oamenii (mentionez ca nu aceasta este calea de acces, ci e bordura care inconjoara orice bloc vechi)
Oare chiar asta inseamna viata la parter? Sa stau toata ziua cu geamul inchis sa mai filtez galagia si cu draperia trasa sa nu vada lumea in casa? Ce actiune as putea sa iau pentru rezolvarea situatiei? Cui m-as mai putea adresa? Am vreun drept in situatie prezentata?
Cel mai recent răspuns: AbramburicaA6 , utilizator 18:13, 20 Mai 2020
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va confruntati cu situatie delicata deoarece rebordul de garda respectiv dalele de langa fundatia imobilului reprezinta parte comuna care este accesibila tuturor locatarilor
Referitor la neajunsul cu ferestrele ,puteti analiza oportunitatea aplicarii de folii speciale care asigura iluminatul interior dar obtureaza vederea din exterior
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cautati in alta parte.Chiar asa e la parter.Chiar asa e la bloc.
Dar daca persoane straine de bloc se tolanesc pe scarile de la intare si fac galagie , fumeaza sub geamul meu, cand au chef, chiar in ore din noapte ? Au vreun drept, din moment ce ei nu locuiesc acolo ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul propietarului de la parter danacos danacos Locuiesc la parterul unui bloc cu 4 etaje; am probleme cu vecinii (si nu numai ) datorita faptului ca trec tot timpul pe langa geamul de la dormitorul ... (vezi toată discuția)
Poluare sonora si poluarea aerului IlieMobre IlieMobre Locuiesc la etajul 2 intrun bloc din ultracentrul muncipiului Cluj Napoca . Geamurile dau inspre o curte interioara extrem de linistita . Zillnic sunt deranjat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, povestea se intampla in bucuresti in sectorul 3, cand ... Gabriella& Gabriella& Buna ziua, povestea se intampla in Bucuresti in sectorul 3, cand ne-am mutat prin anul 2003 era liniste, de cativa ani nu mai este, in lateralul blocului in ... (vezi toată discuția)