avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Poluare sonora si poluarea aerului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Poluare sonora si poluarea aerului

Locuiesc la etajul 2 intrun bloc din ultracentrul muncipiului Cluj Napoca . Geamurile dau inspre o curte interioara extrem de linistita . Zillnic sunt deranjat impreuna cu alti locatari intre orele 04 si 07 de un vecin de aproximativ 77 de ani , care freaca cu o matura curtea pavata . Nu aduna mizeria din curte ci matura cu inversunare lucruri imaginare pe care doar el le vede , proababil ca sa se calmeze .
Iarna curata cu tot felu de lopeti zapada pe tot felu de trasee facand mare galagie , trezindune mai ales pe cei care avem geamuri spre curte pana la etajele 3 .
Parca legal intre orele 22 - 08 este ora de liniste ? Dece nu poate sa mature pe lumina dupa ora 08 cand incepe sa se auda zgomotul traficului ?
Fac mare galagie si cei care ridica gunoaiele , si avioanele care decoleaza din 10 in 10 min pe deasupra centrului istoric desi aeroportul a fost construit ca avioanele sa decoleze spre o zona nepopulata . Dar acestia dureaza maxim cateva minute , pe cand vecinul matura cateva ore zilnic .. Zgomotul se aseamana cu cel de la taiatul lemnelor cu un fierastrau manual .. Daca ma uit la un film nu ma pot concentra decat daca inkid geamul si imi bag dopuri in ureki sau casti fonice .

Apoi tot zilnic proprietarii de la apartamentele de la parter si etajul 1 scot pe geamul de la bucatarie mirosuri de cafea prajita , si de mancare , insuportabile . Uneori pare a fi niste fierturi de mancare alterata , care ne produce stari de greata si voma .
In plus mai fumeaza in fatza usii de la bloc , in apartamente iar fumul toxic si urat mirositor , intra in mare pare parte in apartamentul meu .
Blocul in care locuiesc este incalzit pe soare de la ora 8 pana la ora 13 pe partea estica si de la ora 14 la ora 19 pe partea vestica . Vara radiaza extrem de multa caldura , iar inauntru este ca intro teracota . Noaptea aerul de afara este racoros are cam 18 grade , si curat . Dar pana la ora 4 maxim 05 , cand incepe acest vecin sa faca galagie , sa stropeasca zeci de minute curtea cu apa platatita de locatari facand risipa in curtea blocului .
Am discutat cu ei dar sunt extrem de indaratnici , obraznici , se considera intangibili desi e cam vai de capul lor ..
Vecinul de la parter si o vecina in varsta de la etajul la care locuiesc fumeaza in casa scarilor , sau in apartamentele lor sufland fumul in casa scarilor de 4 ani si nu se lasa oridecaori iam rugat eu si alti vecini . Cand urc pe trepte pana la apartementul meu inhalez fum de tigara , mirosuri de prajeli etc .. Am o rinita alergica de 30 de ani si nu pot respira cand simt fum de tigara , iar acesti vecini nu vor sa se lase sa nu mai fumeze in casa scarilor desi au balcoane la care sa fumeze etc .
Nu mai suport sa fiu terorizat de zgomote si mirosuri infernale degajate din apartamentele de dedesupt .
Oamenii astia o cauta cu lumanarea . Ei cred ca daca sunt batrani sau femei nimeni nu le poate face nimic .
Ce sar putea face legal in acest caz ? Sunt dispus sa stau in kirie pe perioada procesului , sa consum bani pe expertize , consultanta juridica dupa care sa cer despagubiri pt ca nu am putut sa imi locuiesc in propriul apartament datorita acestor vecini .
Ar fi alte metode de retroactiune ca sa conving acesti vecini sa nu mai faca galagie si sa nu mai arunce fum de tigara si mirosuri toxice pe geam ? Sa ma apuc si eu sa spal cu clor geamurile de cate ori au geamurile deskise ? Am inteles ca clorul coboara si poate fi kiar mortal . Au fost intoxicatii la stranduri , mai ales la copii .
Sau sa pun difuzoare directionale spre curte si un microfin care sa inregistreze zgomotele din curte si sa le trimita inapoi amplificate de la sursa , pana la ora 08 ? Poate pana la urma vecinii deranjati ii vor cere batranului incapatanat care tot matura prin curtea de la 4 diminiata , sa mature dupa ora 08 !? Cred totusi ca o parte din ei ii vor apara desi , se vaita ca zilnic ca se trezesc cand matura el prin curte .





Ultima modificare: Vineri, 7 August 2015
IlieMobre, utilizator
Cel mai recent răspuns: degetel2013 , utilizator 00:08, 7 Septembrie 2015
Daca discutia cu fiecare din vecinii dumneavoastra nu a dat rezultate, apelati la Directia de sanatate publica. Gasiti adresa lor de emai pe net si le explicati ceea ce se iuntampla solicitandu-le sprijinul.

Discutati cu presedintele asociatiei sa afiseze "fumatul interzis" in casa scarii, apoi sa mai discute si presedintele cu ei...

Poate se mai linistesc dupa aceste interventii. Iar uneori mai rezolva si timpul asemenea situatii pentru ca speranta de viata in Romania nu e atat de mare sa o duca mult vecinul batran sau vecina care fumeaza prea mult.
Am discutat cu presedintele blocului care este prietenos dar el imi zice ca si el este in conflict cu acest batran care a adunat deseuri in curtea blocului etc ..
De 7 ani ma rog in fiecare zi sa pateasca ceva si sa ramana paralizat sa nu mai poata fuma . Anul trecut au murit doi vecini de 47 de ani amandoi , de langa apartamentul lui , si iam zis personal ca de cateori ma trezesc datorita fumului de tigara care imi intra in apartament cand el fumeaza in fatza blocului , ma rog sa pateasca ce au patit anul trecut cei doi vecini . Sa speriat si a incercat sa fumeze in alta parte , dar dupa 2 saptamani a revenit in casa scarilor . Sunt fumatori carora li sa amputat un picior datorita fumatului dar ei nu sau lasat nici cand li sau amputat si celalalt picior si un brat . Viciul fumatului invinge vointa oamenilor . Daca eu trebe sa stau toata viata cu geamul inkis datorita acestui vecin atunci el de ce nu ar trebui sa stea si el cu geamul inkis de la poluarea mea ?
O sa platesc oricum intai un avocat sa scrie si la cei de al Directia de sanatate publica , apoi probabil avocatul o sa angajeze o firma sa puna camere video ascunse in curtea blocului care sal filmeze , o sa merg la judecatorie cu devizele si probabil va fi pus la plata .
Am observat ca respecta doar autoritatile si doar daca ar fi obligat sa plateasca keltuieli judecatoresti mari , onorarii la avocati de mii de euro , sar potoli .. Altfel isi bate joc de noi mereu si mereu . Pana nu o sa ramana fara pensie si poate nu o sa i se scoata ap la licitatie nu o sa se lase . Poate atunci se va isi va da seama ca eu nu glumesc si nu este el cel mai tare din bloc si nimeni nui poate face nimic .
El nu pleaca nicaieri niciodata si iarna si vara zilnic fumeaza , iar blocul este invaluit de valatucii de fum de la fumatul lui si de la bucataria unde nevastasa gateste tot felul de rantasuri , prajeli cu ulei ars , alte mirosuri toxice . El lupta cu mine care stau la etajul doi , restul locatarilor fiind mai mult studenti kiriasi care se skimba de mai multe ori pe ani uneori , iar parintii lor si proprietarii , nu vor sa se implice ..
Desi fumeaza cel putin din ora in ora vara , iarna non stop , nu tuseste , nu pare afectat de fumat . Exista fumatori care au trait peste 90 de ani . Este un om slab , mic de statura , care se misca binisor inca , dar extrem de indaratnic cu mine . E convins ca nu am ce sai fac .
Fosta admininstratoare a blocului care era prietena cu acest vecin a ajuns sa pun afise in casa scarilor in care scria Loc pt fumat . Sunt tevi de gaz si 4 contoare de gaz la fiecare etaj . Este voie sa se fumeze in casa scarilor ? Ce sa fac ? Sa astept sa explodeze blocul datorita unui batran sinucigas care provoaca cat poate el de mult barbati de 44 de ani ? Probabil este ca si alcoolicii carora li se fac electrosocuri cu 24 V ca sa abandoneze alcoolul iar ei vin , isi baga mainile in priza la 240 Volti , doar ca sa primeasca un paharel de alcool . A inceput sai placa idea sa ma hartuiasca si vrea sa vada cei fac . Crede ca toata lumea ii va lua apararea ca este un batran amarat . Si daca blokez cu un balon canalizarea sub aparatamentul lui si ii inund prin canalizarea de la wc si bucatarie aparatamentul care se afla putin sub nivelul curtii , el si nevasta lui probabil tot nu se vor lasa sa ma oblige sa stau cu geamurile inkise tot timpu , intro caldura infernala sau platind curent pt aer conditionat si pt generatorul de oxigen la care trebe sa cumpar si apa distilata .
Ultima modificare: Vineri, 7 August 2015
IlieMobre, utilizator
Fumatul este interzis prin lege in toate locurile (pe strada, in parcuri, in localuri, in casa scarii, in orice cladire), cu exceptia locurilor special amenajate.
daca vecinu fumeaza si o parte din fum intra la mine in apartament
{dreptul la viață și integritate fizică și psihică (art.22 din Constituție), dreptul la ocrotirea sănătății (art. 34 al legii fundamentale) }
ce pot face pentru a scapa de acest nesimtit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fum tigara de la vecini Xerxes77 Xerxes77 Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje, o singura scara. La etajul de deasupra, un vecin fumeaza zi si noapte, pe balcon. E la el in casa, si nu prea, ... (vezi toată discuția)
Comportamentul intr-un bloc de locuinte - leg/-ea /-ile - daca exista NicoletaConsuela NicoletaConsuela Buna ziua! Sint proprietara unui apartament. Fac o renovare. Doresc sa stiu: - legea care imi \\"spune\\" pina la ce nivel de zgomot pot ajunge; - de ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinii - altele decat deranjarea linistii publice biansi biansi Buna ziua, Ma intreb daca este vreo cale legala de a obliga anumiti vecini la a lua masuri impotriva imprastierii fumului de tigara pe coloana inspre ... (vezi toată discuția)