avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nedumerire concediu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nedumerire concediu

Deoarece mi-a mai ramas o zi de concediu de odihna de anul trecut, firma mi-a bagat-o fara sa ma intrebe fix acum cand am fost in somaj tehnic(75%) din cauza Coronavirusului. Este corect sa poata baga zi de concediu cand suntem in 75? Daca nu, ce pot face deoarece sefii mi-au zis ca nu au ce face pentru ca ziua ramansese de anul trecut.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Mai 2020
kenno18, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:14, 14 Mai 2020
Buna seara,
Daca contractul dvs de munca este suspendat nu puteti pontata in CO. Doar daca va intrerupe suspendarea CIM si apoi dupa o zi il suspenda din nou. Pt ziua de CO trebuie sa fiti platita cel putin cu salariul de baza aferent unei zile de lucru de 8h.
Puteti sesiza ITM-ul.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna Maryia28 Maryia28 Buna seara , Am si eu o nelămurire in legatura cu concediu de odihna , eu lucrez 11h/zi o zi da una libera iar acum ceva timp am avut nevoie de ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna mosu1907 mosu1907 in 2013 angajatorul sustine k am avut 9n zile concediu de odihna mai mult decat perioada legala si doreste ca in acest an concediul meu sa fie cu 9 zile mai ... (vezi toată discuția)
Plata zile concediu neefectuat Andreea comanescu Andreea comanescu Buna ziua. In cazul in care am demisionat si mai am 83 de zile de concediu neefectuat (23/an) la încetarea preavizului se vor plăti toate sau mai putine? ... (vezi toată discuția)