avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere cu preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere cu preaviz

Soțul meu lucrează la o fabrică din oraș ca și muncitor necalificat din 2018,din cauza covid-ului se fac restructurări și a fost și el pe lista.In decizie ii spune că i sa desființat postul,au rămas mai multe persoane,tot muncitori necalificați care fac exact ce făcea și el,este legal ce face fabrica,ii putem da in judecata pentru ce fac?
Ultima modificare: Joi, 14 Mai 2020
cristinaflorentina, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:14, 14 Mai 2020
Angajatorul a desființat un număr de locuri, prin restructurarea unora similare, deci e legal. Problema se pune de criteriile care au stat la baza disponibilizării (pe ce bază) - calitatea sau cantitatea muncii, abateri disciplinare, îndeplinirea ori neîndeplinirea anumitor obligații de serviciu într-un anumit termen etc. Toate acestea trebuie să fie precizate în Decizia de concediere și în Notificarea preavizului. Vă recomand să vă adresați unui avocat.
Spun clar că din cauza Covid-ului nu mai au comenzi și fabrica a înregistrat pierderi .

jurist2020 a scris:

Angajatorul a desființat un număr de locuri, prin restructurarea unora similare, deci e legal. Problema se pune de criteriile care au stat la baza disponibilizării (pe ce bază) - calitatea sau cantitatea muncii, abateri disciplinare, îndeplinirea ori neîndeplinirea anumitor obligații de serviciu într-un anumit termen etc. Toate acestea trebuie să fie precizate în Decizia de concediere și în Notificarea preavizului. Vă recomand să vă adresați unui avocat.

Sotul dvs poate contesta in instanta decizia de concediere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mutare sau restructurare eriksan2002 eriksan2002 Suntem 6 colegi cu aceeasi functie iar nu demult pentru trei dintre noi s-ar fi dispus (verbal) acceptarea pe un alt loc de munca insa mai prost platit(cam ... (vezi toată discuția)
Concediere victoriag victoriag Am fost concediata in urma unui singur,,AVERTISMENT SCRIS,, am sanse sa castig procesul? Cat m/ar costa sa fiu reprezentata la proces?:( (vezi toată discuția)
Diabet+concediere laviso laviso Buna ziua, La firma la care lucreaza mama mea se fac concedieri masive datorita situatiei economice existente. Saptamana urmatoare urmand sa fie concediati ... (vezi toată discuția)