avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil

Buna ziua, sunt in creștere copil, imsa am aflat ca sunt din nou însărcinată urmand sa nasc in 02 2021,actualul concediu terminanduse pe 01 2021,as mai putea beneficia de prenatal apoi dupa nastere, nasterea fiind nici la o luna distanta dupa terminarea actualului concediu. Va mulțumesc,o zi buna
Ultima modificare: Joi, 14 Mai 2020
ALEXANDRANICOLETA, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 11:24, 14 Mai 2020
Buna ziua,
Daca tatal poate beneficia de luna ce-i revine atunci trebuie sa reveniti la serviciu cu o luna inainte ca cel/a mic/a sa implineasca 2 ani.
La revenire, se poate chiar si mai devreme, anuntati angajatorul ca sunteti insarcinata si faceti demersurile pentru a beneficia de concediul maternal si CCC.
La revenirea la serviciu trebuie asa prezentati, de la AJPIS, o adeverinta din care sa reiasa perioada in care ati beneficiat de CCC precum si cuantumul indemnizatiei, aceasta fiint necesara pentru calculul indemnizatiei pentru concediul maternal.
La revenire sa anuntati si primaria ca ati revenit la lucru, chiar daca tatal nu doreste sa beneficieze de luna ce-i revine.
Mulțumesc de răspuns, daca tatal nu isi ia luna lui trebuie sa ma reintorc eu cu o luna sau 2 lunu ca sa pot beneficia in continuare dupa naștere? In momentul reîntoarcerii la servici angajatorul ma poate baga in concediu de maternitate?
Ultima modificare: Joi, 14 Mai 2020
ALEXANDRANICOLETA, utilizator
Sa beneficiati in continuare de ce?

In lege, ordonanta, scrie ca dreptul la concediu pentru cel ce beneficiaza de acesta se reduce cu o luna ( popular "luna tatalui"), daca acesta indeplineste conditiile de a beneficia de ea, chiar daca opteaza sa nu beneficieze de ea.
Da, puteti beneficia de concediul maternal imediat dupa revenirea la serviciu, discutati cu medicul, va elibereaza acest concediu si il prezentati la serviciu.
Dar, pentru plata lui, aveti nevoie de adeverinta de mai sus.
Apoi urmati pasii de la primul CCC pentru a beneficia de al doilea.
Ultima modificare: Joi, 14 Mai 2020
Ionut.ion, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! sunt în ccc și sunt însărcinată primul copil ... Ptk1 Ptk1 Bună ziua! Sunt în CCC și sunt însărcinată primul copil împlinește 2 ani pe 15 iulie 2021 iar eu voi naște pe 25 iunie 2021 Trebuie sa duc ceva la ... (vezi toată discuția)
Indemnizație al doilea bebe CamiBis CamiBis Buna ziua. Primul bebe are 1a4l, iar acum sunt însărcinată cu al doilea bebe. In mod normal, ar fi trebuit sa ma reîntorc la munca in Ian(bebe născut pe ... (vezi toată discuția)
Sarcina in ccc Playfun Playfun Buna ziua, sunt in CCC pana in 1 octombrie 2020 si sunt insarcinata din nou trebuind sa nasc in martie 2021. Intrebarea este daca pot intra in concediu medical ... (vezi toată discuția)