avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sarcina in CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sarcina in CCC

Buna ziua, sunt in CCC pana in 1 octombrie 2020 si sunt insarcinata din nou trebuind sa nasc in martie 2021. Intrebarea este daca pot intra in concediu medical sau de risc maternal incepand cu data de 1 octombrie 2020 si cand ar trebui sa anunt angajatorul despre cea de-a doua sarcina.? Pot intra apoi in CCC pt bebe 2?Mulțumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 30 Iunie 2020
Playfun, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 12:00, 30 Iunie 2020
Buna ziua,
Daca tatal indeplineste conditiile pentru a beneficia de luna ce-i revine, "luna tatalui", atunci o sa trebuiasca sa reveniti la serviciu cu o luna mai devreme.
La revenire puteti anunta si noua sarcina.
La revenire si in functie de situatie... puteti beneficia de oricare din cele doua concedii.
Si daca tatal renunta la acea luna si nu intra in concediu ce se intampla?
Tot o sa trebuiasca sa renuntati la aceasta luna si sa reveniti la serviciu ( pe scurt... o pierdeti, nu o sa primiti indemnizatie sau, daca primiti, o sa trebuiasca sa o returnati)
Mulțumesc frumos.
La revenirea la serviciu sa cereti de la AJPIS o adeverinta din care sa rezulte perioada cat ati beneficiat de CCC precum si cuantumul indemnizatiei si o depuneti la angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie - concediu crestere copil GeorgianaGeorgiana2019 GeorgianaGeorgiana2019 Buna ziua! Va rog mult daca ma puteti ajuta cu un raspuns. Din data de 5.02.2018-5.05.2018 (90 zile) am fost in concediu medical (sarcina cu risc). Din data ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil ALEXANDRANICOLETA ALEXANDRANICOLETA Buna ziua, sunt in creștere copil, imsa am aflat ca sunt din nou însărcinată urmand sa nasc in 02 2021,actualul concediu terminanduse pe 01 2021,as mai ... (vezi toată discuția)
Bună ziua - ccc al doilea copil Andrada ung Andrada ung Am o fetita care pe 30 noiembrie împlinește 2 ani. Sunt insarcinata din nou în aproape 3 luni, ar trebui sa nasc în ianuarie . Ce acte trebuie sa ii duc ... (vezi toată discuția)