avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... adoptie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

adoptie

am un baietel de 8 ani dintr-o relatie anterioara.eu m-am casatorit si vreau sa trec baiatul pe numele nou.sa-l infieze(adopte) sotul actual.mentionez ca tatal natural este de acord sa renunte definitiv la copil dar nu stiu ce trebuie sa fac.unde sa merg?prin judecatorie?ce acte trebuie?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:05, 15 Decembrie 2009
Tribunalul e competent material a judeca o cauza privind adoptia .
1. initial va trebui sa va adresati Directiei de Protectie a Copilului din raza de domiciliu. aici se ia declaratie parintelui biologic, precum ca este de acord ca minorul sa fie adoptat .
2. actiune in instanta privind adoptia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog sa ma ajutati barsanu_mihaela barsanu_mihaela am un baietel dintr-o relatie anterioara.eu m-am casatorit si acum vreau sa trec baiatu pe numele actual.sa-l infieze(adopte) sotul.mentionez ca tatal adevarat ... (vezi toată discuția)
Adoptie minor iulia_trad_04 iulia_trad_04 Buna ziua, Acum doi ani am divortat, iar baietelul mi-a fost incredintat mie. Tatal biologic nu isi viziteaza fiul si nici nu ii plateste pensia ... (vezi toată discuția)
Adoptie direct de la mama copilului PML PML Am un nepot in varsta de 2 ani, din partea unui var primar care a decedat. Sa presupun ca mama copilului este de acord ca eu sa il infiez. Sunt necasatorita, ... (vezi toată discuția)