avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... va rog sa ma ajutati
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

va rog sa ma ajutati

am un baietel dintr-o relatie anterioara.eu m-am casatorit si acum vreau sa trec baiatu pe numele actual.sa-l infieze(adopte) sotul.mentionez ca tatal adevarat este de acord sa renunte de tot la el.va rog spuneti-mi cum sa fac.ce acte trebuie?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 10:31, 15 Decembrie 2009
Prezentati-va la Autoritatea Tutelara din cadrul primariei localitatii unde aveti domiciliul. De acolo veti afla absolut toate actele necesare demersului dvs.
Va veti adresa tribunalului , in vederea incuviintarii adoptiei , cu mentiunea ca ambii parinti trebuie sa-si exprime acordul de vointa .Numai in situatia in care minorul a fost crescut de catre unul dintre cei care doreste sa-l adopte instanta de judecata poate trece peste o eventuala opozitie a unuia dintre parinti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adoptie barsanu_mihaela barsanu_mihaela am un baietel de 8 ani dintr-o relatie anterioara.eu m-am casatorit si vreau sa trec baiatul pe numele nou.sa-l infieze(adopte) sotul actual.mentionez ca tatal ... (vezi toată discuția)
Adoptie copil de catre sotul mamei RaduTatiana RaduTatiana Buna ziua! Sunt recasatorita de 4 ani, din prima casatorie am un baietel de 12 ani si actualul meu sot doreste sa-l infieze. Tatal natural i-a trimis pensia ... (vezi toată discuția)
Situatia copilului din afara casatoriei yx32_angel yx32_angel Buna ziua! As dori sa expun o mica speta...pentru eventuale sfaturi. In urma unei relatii a luan nastere un copil, care acum are 7 anisori. Copilul nu a ... (vezi toată discuția)