Buna ziua!
Sunt recasatorita de 4 ani, din prima casatorie am un baietel de 12 ani si actualul meu sot doreste sa-l infieze. Tatal natural i-a trimis pensia alimentara dar nu a tinutde loc legatura cu copilul (nu l-a vazut de la varsta de 2 luni cand s-a produs separarea in fapt.). Daca ma poate ajuta cineva sa-mi spuna ce pasi trebuie sa urmam si de ce documente avem nevoie.
Multumim mult!
buna ziua.
in primul rand aveti nevoie de acordul tatalui natural al minorului, in acest sens .
cererea de incuviintare a adoptiei este de competenta judecatoriei in a carei raza teritoriala domiciliaza cel ce adopta .
se va introduce in cauza si autoritatea tutelara.
participarea procurorului este obligatorie .
consultati un avocat .
Va multumesc pentru raspuns. As vrea sa va rog, sa-mi spuneti daca acordul tatalui natural trebuie sa fie dat, autentificat la notariat iar aceasta delaratie se depune la introducerea cauzei la dosars au va fi citat si isi va exprima acordul in instanta? Tatal natural nu a tinut legatura cu mine sau cu copilul si as vrea sa-l abordez a.i. sa avem succes.
Cererea este de competenta tribunalului si nu a judecatoriei, iar autoritatea tutelara n-are ce cauta in procesul asta.
Acordul trebuie dat si in instanta dar este foarte util daca il aveti si dat la notar.
In ceea ce priveste abordarea... aici numai dvs. puteti sti cum sa faceti.
Pentru ca sotul meu sa/mi poata adopta copilul este necesar acordul tatalui biologic. Insa acesta refuza orice dialog cu noi. Noi suntem in Bucuresti, tatal biologic in Iasi, I/am prezentat intentia de adoptie printr-un email si l/am rugat sa/si exprime pozitia fata de aceasta problema. Dar refuza. Inchide telefonul, nu raspunde la nici un mesaj, etc. Copilul are 12 ani iar tatal biologic nu l/a mai vazut de la varsta de 2 luni, nu a tinut deloc legatura cu copilul.
Se mai poate face ceva?
Adoptie in familie
krydaniela
sotul meu are un copil dintr-o alta relatie, copilul acum are 4 ani , i-a fost incredintat definitiv si irevocabil si inca de la nastere a fost crescut de el ... (vezi toată discuția)