Buna ziua!
Sunt recasatorita de 4 ani, din prima casatorie am un baietel de 12 ani si actualul meu sot doreste sa-l infieze. Tatal natural i-a trimis pensia alimentara dar nu a tinutde loc legatura cu copilul (nu l-a vazut de la varsta de 2 luni cand s-a produs separarea in fapt.). Daca ma poate ajuta cineva sa-mi spuna ce pasi trebuie sa urmam si de ce documente avem nevoie.
Multumim mult!
Daca tatal natural al copilului refuza orice dialog cu dvs.asta poate fi intr-adevar o problema in ceea ce priveste adoptia,deoarece asa cum vi s-a spus,este necesar acordul acestuia.
Comform art.13 din Legea nr. 273/2004 privind regimul juridic al adoptiei
Art. 13 In mod exceptional, instanta judecatoreasca poate trece peste refuzul parintilor firesti sau, dupa caz, al tutorelui de a consimti la adoptia copilului, daca se dovedeste, prin orice mijloc de proba, ca acestia refuza in mod abuziv sa-si dea consimtamantul la adoptie si instanta apreciaza ca adoptia este in interesul superior al copilului, tinand seama si de opinia acestuia data in conditiile art. 11 alin. (1) lit. b), cu motivarea expresa a hotararii in aceasta privinta.
Adoptie in familie
krydaniela
sotul meu are un copil dintr-o alta relatie, copilul acum are 4 ani , i-a fost incredintat definitiv si irevocabil si inca de la nastere a fost crescut de el ... (vezi toată discuția)