avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Restituire avans nunta 2020
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Restituire avans nunta 2020

Buna ziua,

Am nevoie de un raspuns avizat (din partea unui avocat daca este posibil) privind urmatoarea speta: in data 2019 am semnat un contract de avans cu un restaurant pt organizarea unei nunti in oct 2020, in valoare de 4000 lei.Acum avand in vedere obligativitatea din partea restaurantului la un nr minim de pers si in contextul pandemiei globale ne gandim sa anulam contractul cu ei. In contract este specificat astfel la Obligatiile partilor: "modificarea datei putand fi facuta decat cu acordul sau la solicitarea clientului....;
Clientul are obligatia sa mentina ferma rezervarea!Anularea acesteia fiind posibila cu cel putin 90 zile inainte de data stabilita a prestatiei, caz in care Hotelul....poate solicita despagubiri in valoare de maxim 50% din valoarea prezentului contract."
Mentionez ca am discutat cu ei si nu au o alta data disponibila in 2021 pe care mi-o doresc..ca atare as dori sa ne recuperam macar o parte din avans...nu inteleg daca prin "despagubiri de maxim 50% din valoarea prezentului contract" se refera la cei 4000 lei achitati sau se refera la cheltuielile de 100 pers...(contractul fiind semnat pt 100 pers-nr min ca asa vor ei).In acest moment suntem cu 120 zile inaintea evenimentului...si nu dorim sa mai asteptam modificarile de la Guvern..nu vad solutii de iesit din aceasta criza ...
Daca se ajunge in instanta am sanse sa recuperez ceva prejudicii? Exista vreun cadrul legal prin care sa ne putem recupera banii la aceasta data avand in vedere ca ei astazi sunt cu afacerile inchise?(nu pot organiza evenimente). Sanse sa recuperam macar 50% din avansul dat sunt?
Va multumesc anticipat!
O zi buna!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:19, 17 Mai 2020
Este necesar ca avocatul sa va analizeze contractul si intreaga situatie de fapt.
Si la proces va fi o lupta tehnico-juridica bazata pe tot ce se poate invoca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract nunta - probleme cu restaurantul justagirl12 justagirl12 Buna ziua, Am si eu o intrebare, de fapt mai multe. Am contractat restaurantul pentru nunta cu aproape un an inainte de eveniment, toate au fost bune si ... (vezi toată discuția)
contract restaurant pentru nuntă - taxă impusă AMC_Anna AMC_Anna Bună ziua, Înainte de pandemie am semnat un contract cu un restaurant pentru organizarea nunții. În contract era menționat un număr de 120 de persoane ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, vă rog să mă ajutați cu o părere pentru situația ... Ioana.M90 Ioana.M90 Bună ziua, Vă rog să mă ajutați cu o părere pentru situația de mai jos. Am încheiat in 2019 un contract cu un restaurant pentru nunta din anul ... (vezi toată discuția)